FRISS: Megvan, kik vezetik a miniszterelnök-jelöltek élő tévévitáját

Több részlet is kiderült.

Két ismert műsorvezető moderálja majd az előválasztási miniszterelnök-jelölti vitákat. A vitákat az ATV-n és az RTL Klubon sugározzák, előbbin Simon András, utóbbin Rábai Balázs lesz a műsorvezető.

Az ellenzéki pártok megegyezése alapján az első miniszterelnök-jelölti vitát az ATV-n, a második és a harmadik alkalmat az RTL Klubon vetítik. Az első, ATV-s vita

szeptember 12-én, jövő vasárnap 20:25-kor kezdődik,

és nézők nélkül tartják.

„A 2022-es parlamenti választásokra készülve az ATV-n lesz az első nagy vita, amikor az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei szemtől szembe ütköztetik a programjukat, bemutatják, hogy milyen hangsúlykülönbségek vannak a kormányfői filozófiájukban és a konkrét terveikben” – mondta Bednárik Imre, az ATV hírigazgatója.

A RTL Klubon látható első miniszterelnök-jelölti vita 2021. szeptember 24-én 18:30 és 20:00 között lesz. Az utolsó vitát a két előválasztási forduló között, október 4 és 10 között tartják, ennek pontos dátumát még nem jelölték ki.

A miniszterelnök-jelölti vitákon Dobrev Klára (DK), Fekete-Győr András (Momentum), Jakab Péter (Jobbik), Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd-LMP), Márki-Zay Péter (MMM) és Pálinkás József (ÚVNP) vesz részt.

(via Media1)

Valódi Hírek