Kiderült: Orbán Viktor fizetett, hogy ő és családja részt vehessen a római katolikus találkozón

Egyre zavarosabb az ügy.

Részvételi díjat kellett fizetniük azoknak, akik részt vettek a „katolikus törvényhozók nemzetközi találkozóján” Rómában — írta meg kedden a HVG.

A lap megkereste a szervezetet, miután kiderült, hogy a találkozón Novák Katalin mellett Orbán Viktor is részt vett, ráadásul a családját is magával vitte.

Arról már Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő írt szombat reggel a Facebook-oldalán, hogy Orbán és családja, így a felesége, a fia és a lánya minden bizonnyal a honvédséginek nevezett, 607-es számú,

Falcon 7X típusú luxusjettel utazott Rómába csütörtök este.

A miniszterelnököt még múlt hét pénteken buktatta le a 444.hu egyik olvasója, amint a családjával egy római teraszon üldögél. Ezután Havasi Bertalan közölte villámgyorsan az MTI-vel, hogy Orbán hivatalos programon van Rómában.

Orbán Balázs miniszterelnökségi államtitkár a család jelenlétét később azzal magyarázta, hogy a miniszterelnöknek a családját is meghívták a rendezvényre.

Az egész ügy roppant zavaros, de felgöngyölítve, hogy mely helyeken landolt a honvédségi jet, Hadházy Ákos a következőt írta:

„Budapestről Novák utazott hivatalos útra Rómába, de ha már ott repült el, Bracban felvette az ott nyaraló miniszterelnököt és kedves családját. Mivel a fotó lebuktatta őket, szóltak a kis fasisztának, hogy gyorsan mentsék meg Európát és a helyzetet.

Majd hazafelé Zadarban lerakták a miniszterelnöki családot, hogy folytassák a nyaralást (hajókázást?) Ezzel a repülővel amúgy kb 9 millióba kerül egy ilyen út, de ha valóban Novák utazott vele, akkor »csak« a horvát tengerpart és Róma közötti szakaszon használhatták családi nyaralásra”

A HVG kérdésére kedden a szervező International Catholic Legislators Network (ICLN), vagyis a Katolikus Törvényhozók Nemzetközi Hálózata megerősítette, hogy

a meghívás valóban kiterjedt a résztvevők családtagjaira is.

„Meg tudjuk erősíteni, hogy éves találkozónkra küldött meghívóinkban a családtagok is szerepelnek. Keresztényekként nagyra értékeljük a családot, és nem akarjuk, hogy találkozóink miatt külön legyenek a családtagok, ha ez nem feltétlenül szükséges. Sok résztvevőnk hozza őket magával”

— írták a lapnak, hozzátéve, hogy minden résztvevőjüknek

ki kell fizetnie a konferencia díját is.

Hogy mekkora összegről van szó, azt nem árulták el, állítólag egy szerény hozzájárulás az ár.

„Az ICLN a szervezet honlapja alapján a Bibliára alapozott fundamentalista nézeteket képvisel, tagjai meghívásos alapon léphetnek be, felsorolva nincsenek. A katolikus vallási elemekből levezetik többek között azt, hogy a válás, illetve a születésszabályozás bűnös dolog, illetve, hogy a liberális gazdaságpolitika támogatandó”

— teszi hozzá a HVG.

 

Valódi Hírek