Most érkezett: Elismerte a kormány, hogy Orbán a családtagjait is magával vitte Rómába

A politikai igazgatója szerint az Orbán-család tagjai is a törvényhozói konferencia meghívottjai között voltak.

Beszámoltunk arról, hogy a 444 egy olvasója egy római étterem teraszán lőtt fotót Orbán Viktorról és családjáról.

A kép megjelenése után viszont Havasi Bertalan szinte azonnal közölte, hogy a kormányfő nem csupán nyaralni ment Rómába. A miniszterelnök sajtófőnöke szerint ugyanis Orbán pénteken hivatalos programra érkezett Rómába, ahol a katolikus törvényhozók 12. alkalommal megrendezett éves találkozóján vesz rész.

Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő ezt követően szombat reggel a Facebook-oldalán írt arról, hogy Orbán és családja, így a felesége, a fia és a lánya minden bizonnyal a honvédséginek nevezett, 607-es számú, Falcon 7X típusú luxusjettel utazott Rómába csütörtök este.

“A repülőút 1 óra 40 perc volt, nyilván majd a hazaút is ennyi lesz. Ennek a sugárhajtású luxus gépnek az óradíja kb 3 millió forint , így az oda/vissza út kb 9 millióba kerül”

– írta a képviselő, aki megjegyezte azt is, habár bizonyos állam-vagy kormányfői protokoll látogatásokon megszokott, hogy a vezető magával viszi a feleségét.

„Viszont a gyermekeket is vinni, honvédségi luxus jeten: hungarikum”.

Hadházy emellett arról is beszámolt, hogy a Falcon 7X típusú luxusjet a hazaúton minden jel szerint „titokban leszállt a horvát leszállt a horvát tengerparton Zadarban, az odaúton pedig szintén titokban Brac szigetén vehetett fel utasokat”.

„Így egyelőre csak sejteni lehet, mi történhetett: Budapestről Novák utazott hivatalos útra Rómába, de ha már ott repült el, Bracban felvette az ott nyaraló miniszterelnököt és kedves családját. Mivel a fotó lebuktatta őket, szóltak a kis fasisztának, hogy gyorsan mentsék meg Európát és a helyzetet.

Majd hazafelé Zadarban lerakták a miniszterelnöki családot, hogy folytassák a nyaralást (hajókázást?) Ezzel a repülővel amúgy kb 9 millióba kerül egy ilyen út, de ha valóban Novák utazott vele, akkor »csak« a horvát tengerpart és Róma közötti szakaszon használhatták családi nyaralásra”

tette hozzá a független képviselő.

Orbán Balázs, a miniszterelnök frissen kinevezett politikai igazgatója minden bizonnyal ezekre a bejegyzésekre reagálhatott hétfőn. A Facebook-oldalán közölt bejegyzésben ugyanis azt írta:

„Magyarország miniszterelnöke az elmúlt héten Rómában hivatalos tárgyalásokon vett részt. A programok, amelyek a nyilvánosság előtt is ismertek, a következők voltak: részvétel a keresztény törvényhozók éves nemzetközi találkozóján és találkozó az egyik európai pártcsalád vezetőjével.

A keresztény törvényhozók nemzetközi találkozójára a meghívás, a hagyományoknak megfelelően és valamennyi meghívott fél számára,

magában foglalja a házastársak és a családtagok meghívását is, akik szintén résztvevői a rendezvénynek. Ebből következően a legtöbb meghívott nem egyedül, hanem családostól vett részt a konferencián”

– írta Orbán Balázs, hozzátéve, „minden, a fentiekkel ellentétes vagy ezeken túlmutató híresztelés nem tekinthető másnak, mint egy a baloldal által már többször, hasonló ügyekben megfogalmazott, most új formába csomagolt hazugságnak”.

Valódi Hírek