Kiderült, mennyibe került az Orbán-család római útja a honvédségi luxusrepülővel

Az Orbánék által használt Falcon 7X óradíja kb. 3 millió forint.

Beszámoltunk arról, hogy a 444 egy olvasója egy római étterem teraszán lőtt fotót Orbán Viktorról és családjáról.

Később az is kiderült, hogy a miniszterelnök nem csupán nyaralni ment Rómába. Havasi Bertalan ugyanis arról tájékoztatott, hogy Orbán Viktor pénteken hivatalos programra érkezett Rómába. A kormányfő a katolikus törvényhozók 12. alkalommal megrendezett éves találkozóján vesz rész.

Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő szombat reggel a Facebook-oldalán írt arról, hogy Orbán és családja, így a felesége, a fia és a lánya minden bizonnyal a honvédséginek nevezett, 607-es számú, Falcon 7X típusú luxus jettel utazott Rómába csütörtök este.

„A repülőút 1 óra 40 perc volt, nyilván majd a hazaút is ennyi lesz. Ennek a sugárhajtású luxus gépnek az óradíja kb 3 millió forint , így az oda/vissza út kb 9 millióba kerül”

– írta a képviselő.

„Orbán fia református, a felesége és a lánya katolikus, viszont egészen biztosan egyikük sem törvényhozó… Bizonyos állam-vagy kormányfői protokoll látogatásokon megszokott, hogy a vezető magával viszi a feleségét.

Viszont a gyermekeket is vinni, honvédségi luxus jeten: hungarikum”

– jegyezte meg Hadházy.

A miniszterelnök sajtófőnöke egyébként szombaton azt is közölte, hogy Orbán Rómában megbeszélést folytatott Giorgia Melonival, az olasz Fratelli d’Italia párt elnökével; a tárgyaláson szóba került az európai jobboldal helyzete és az újból erősödő migrációs veszély is.

Havasi közlése szerint a két pártelnök azt mondta, közös céljuk, hogy újra a jobboldal legyen a legnagyobb politikai erő Európában.

A találkozón szóba került az afganisztáni összeomlás miatt várható migrációs nyomás témája is. Egyetértettek abban, hogy a tömeges befogadás nem megoldás, a segítséget kell odavinni, nem a bajt idehozni.

Orbánt és családját Novák Katalin is elkísérte Olaszországba. A családügyi miniszter ugyanis pénteken tett közzé néhány fotót Rómából, többek közt egy olyant is, amelyen éppen Ferenc pápával fog kezet.

Novák szombaton is bejelentkezett az olasz fővárosból, amint egy lépcsőn ül Orbánnal és Giorgia Melonival.

Valódi Hírek