Dávid Ferenc: Az ellenzék átadja Zuglót a Fidesznek, ha így folytatja

A szakember zuglói lakosként akadt ki.

Jegyzetem elején hangsúlyozom: kellő tájékozottság és hozzáértés hiányában nem tudok (és ezért nem is akarok) állást foglalni Horváth Csaba zuglói polgármester és Hadházy Ákos parlamenti képviselő egyre élesedő vitájában.

Az összeszólalkozás középpontjában egy nagy értékű telek tervezett eladása áll, ennek előkészítési és döntési mechanizmusát kemény szavakkal bírálja Hadházy. Horváth a vádakat visszautasítja, és szisztematikus hazudozással vádolja Hadházyt.

A hangnem egyre durvul, a konfliktusba kerülő felek nem kímélik egymást. Nem kizárt, hogy bíróságon végződik az ügy.

A szocialista Horváth Csaba polgármester és a zuglói – ellenzéki – képviselő jelöltként induló Hadházy az előválasztás „előestéjén” tehát hadiösvényre léptek. A kerületben egyébként az MSZP Tóth Csaba parlamenti képviselőt újraindítja, aki szintén nem tartozik Hadházy kedvencei közé, ezt a tolnai állatorvos több megnyilvánulásával is igazolta.

Rosszak az előérzeteim, hiszen lakóhelyemen nem előremutató előválasztás, hanem egy kegyetlen ketrecharc körvonalai vannak kibontakozóban. Szomorú vagyok, tehetetlen és aggodalmas.

1. Budapest XIV. kerülete – hazai viszonylatban – nagyvárosnak minősíthető, hiszen lakóinak száma meghaladja a 115 ezret, amely nagyságrend Nyíregyháza népességével vethető össze. Az országos rangsorban – a fővárost nem számolva – 10. helyen áll, úgy, hogy három fővárosi kerület is megelőzi (III. XI. XIII.).

Itt található a Puskás Ferenc Aréna, a Széchenyi fürdő, a BVSC sporttelepe, a Metropolitan Egyetem és kiváló középiskolák (ELTE Radnóti, Szent István, Petrik Lajos stb.), a Fővárosi Állat és Növénykert, a Vidámpark és – nem véletlenül a végére hagyva – a Fővárosi Nagycirkusz.

2. Merthogy politikai cirkusz van kedvenc kerületemben, az nem kérdés.

A szövetséges ellenzéki pártok előválasztási jelöltjei (Hadházy és Tóth) nem egészséges versenyben vesznek részt, hanem vérre menő boxmeccsen öklöznek, ahol az övön aluli ütés sem tilos. Ebbe a mérkőzésbe vonta be Hadházy a zuglói polgármestert, így a kettős küzdelem kibővült, és hirtelen Horváth Csaba is a ringben találta magát. Hadházy őt is püföli, holott Horváth nem képviselőjelölt.

Mi zuglóiak szomorúan csóváljuk a fejünket, úgy érezzük, hogy ennél bizony többet és jobbat érdemelnénk.

3. De, ami a lényeg. Ez a balhé a Fidesz malmára hajtja a vizet.

Az országos sajtóban végre éjt-nappallá téve „savazhatják” az előválasztási szisztémát, hiszen a szövetséges (?) versenytársak úgy ölik egymást, hogy még a helyi – szintén szövetséges – polgármester is kapkodhatja a fejét.

A küzdelem végén persze lesz egy agyonpofozott győztes, na, majd jövőre ő állhat ki a pihent és jól kampányoló Fideszes ellenféllel. Ha sokáig tart a Hadházy-Tóth és a Hadházy-Horváth „előrugdosási” meccs, akkor Zuglót könnyen elfoglalhatja a kormányzó párt.

Egy 115 ezres városrészt fogunk elveszíteni! Akkor majd lehet jajongani, és a kapott sebeket borogatni!

Tóth Csabát a MSZP-PM, a DK és a Jobbik támogatja, Hadházy Ákost pedig a Momentum, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, a Kutyapárt és a CivilZugló Egyesület.

Akár egészséges, érdekes és sportszerű verseny is kialakulhatna, de ennek érdekében gyorsan és hatékonyan tenni kellene valamit. Nem, nem visszalépésről beszélek, hanem a politikai fairplay íratlan szabályainak betartásáról.

Sose feledjék, hogy az előválasztás győztesét (Tóthot vagy Hadházyt) jövőre minden demokratikus alakzatnak (pártnak, civil szervezetnek) támogatnia kell. A mostani marakodás tartós fennmaradása mellett ez szinte kizárt: az előválasztás vesztese jobb esetben majd sértődötten félreáll, rosszabb esetben pedig az előválasztás győztesét (korábbi versenytársát) fogja leszólni.

Tényleg ezt akarjuk, tényleg át akarjuk adni Zuglót a Fidesznek?!

Dr. Dávid Ferenc

Kapcsolódó cikkünk:

Beváltotta a fenyegetést: Feljelentette Hadházy Ákost az MSZP-s polgármester

.

https://nyugatifeny.hu/2021/08/18/lyukra-futott-horvath-csaba-a-feljelentessel-hadhazy-akos-reagalt-a-kommunikacios-trukkre

Valódi Hírek