Lyukra futott Horváth Csaba a feljelentéssel: Hadházy Ákos reagált a „kommunikációs trükkre”

Az ügy nem fog bíróság elé kerülni, Hadházy azt is elmondta, miért nem.

Beszámoltunk arról, hogy Horváth Csaba, Zugló MSZP-s polgármestere feljelentette Hadházy Ákost szerdán.

Hadházy azt sérelmezte Facebook-oldalán még vasárnap, hogy Zuglóban egy értékes telket

„a lakók akarata ellenére, nyomott áron próbálnak eladni Tiborcz István üzleti körének.”

A feljelentés hírére közösségi oldalán reagált a képviselő szerdán este:

„Sajnálom, hogy a zuglói önkormányzat mindenképpen szeretné elterelni a figyelmet az úgynevezett telekügy lényegéről, és inkább az én személyemet próbálja támadni.

Mert a lényeg az, hogy egy értékes telket a lakók akarata ellenére, nyomott áron próbálnak eladni

Tiborcz István üzleti körének.

A többi részletkérdés, de ha már így alakult, gyorsan reagálok rá.

Végtelenül unom, hogy az általam lebuktatott ügyekben a hirtelen megbízott kríziskommunikációs szakértőknek nem jut eszükbe más, mint hogy feljelentéssel fenyegetnek.

Ez mindig csak egy unalmas kommunikációs trükk, hiszen közben mindannyian jól tudják, hogy így nem fog bíróság elé kerülni az ügy és

a feljelentett nem védheti meg magát,

nem bizonyíthatja igazát.

Ugyanis rágalmazási ügyben – mivel ez ún. magánvádra üldözendő bűncselekmény – a parlament soha nem adja ki a képviselők mentelmi jogát. Én minden ilyen esetben kérni szoktam a parlamenttől, hogy függesszék fel a mentelmi jogomat, de eddig soha nem döntöttek így.

Ezért szoktam javasolni az elkövetőknek, hogy ha tényleg szeretnének elégtételt venni, akkor polgári pert indítsanak ellenem, ott nem véd a mentelmi jog.

Sajnos a mai napon a zuglói önkormányzat fizetett kommunikációs szakembere nem tanulmányozta az Országgyűlésről szóló törvény 74. paragrafusát.

Lemondani a mentelmi jogról ugyanis csak szabálysértési ügyben lehet, ezt meg is tettem például a dudálós tüntetések után.

Büntetőügyben erre nincsen lehetőség,

magánvádas büntetőügyben csak a bíróság kérheti a mentelmi jog felfüggesztését, amit sajnos a parlament akkor sem szokott megtenni, amikor kifejezetten kérem.”

Valódi Hírek