Egy MSZP-s politikus feljelenti Hadházy Ákost, ha szerda délig nem kér bocsánatot

Ez gyorsan elmérgesedett.

„Ön a múlt héten olyan csúsztatásokat, hazugságokat fogalmazott meg a zuglói ingatlaneladásokkal kapcsolatban, amelyekkel nemcsak a zuglóiakat tévesztette meg, hanem az ellenzéki összefogás szimpatizánsait is.

Tette ezt azért, mert nem vette a fáradságot utánanézni a valóságnak vagy kifejezetten az volt a célja, hogy Zugló önkormányzatát rossz színben tüntesse fel”

– írja Hadházy Ákosnak címzett nyílt levelében Horváth Csaba, Zugló MSZP-s polgármestere.

Horváth szerint az eladások nem „stikában, a nyilvánosságot kerülve” történtek, hanem a pályázat róluk megjelent két országos napilapban (Népszava, Magyar Nemzet), Zugló online felületein, a Polgármesteri Hivatal, valamint kifüggesztve a Zuglói Zrt. hirdetőtábláján és az értékesítendő ingatlanon, valamint az ingatlan.com webes felületén 30 napig.

A polgármester hozzáteszi: a pályázat nyílt volt, vagyis annyian adhattak be ajánlatot, amennyien csak akartak. Az ingatlan eladásáról először még 2013-ban, Papcsák Ferenc, fideszes polgármester idején döntöttek. A szóban forgó ingatlan értékesítéséről később többszörös testületi döntés született. Csak 2019-ben 6 alkalommal is kiírtak nyilvános pályázati felhívást az ingatlanra.

A fenti pályázatokra azonban nem érkezett érvényes ajánlat, de érdeklődő sem nagyon volt, vélhetően a túl magas ár miatt. Ezért amikor 2021. február 25-én ismét döntött a testület a telek eladásáról, újabb – a törvényi előírásoknak megfelelően két független értékbecslővel – értékbecslést készíttetett az Önkormányzat.

Ezek közül végül a magasabb áron, 709 millió forintért lett legutóbb meghirdetve az ingatlan. Ez ugyan alacsonyabb összeg, mint a korábbi becslés, de ha valami többszöri meghirdetés után nem kel el egy bizonyos áron, és még érdeklődők sincsenek, akkor tudomásul kell azt venni, hogy az ár jócskán a tényleges piaci ár felett van és csökkenteni kell azt – teszi hozzá Horváth, megjegyezve, hogy ugyanazok a fő építési paraméterek vannak érvényben, mint korábban.

Az MSZP-s polgármester szerint nem maradhat következmények nélkül, hogy Hadházy „valótlan állításokkal igyekezett megtéveszteni a zuglóiakat és lejáratni Zugló Önkormányzatát”, ezért felszólítja a képviselőt, hogy haladéktalanul kérjen bocsánatot, és adjon ki erről közleményt.

„Amennyiben ez 2021. augusztus 18-án 12:00-ig nem történik meg, Zugló Önkormányzata jó hírnevének megőrzése érdekében kénytelen leszek feljelentést tenni”

– zárja levelét Horváth Csaba.

(via telex.hu)

Valódi Hírek