Követeli a DK: Azonnal oldják meg Káslerék a Péterfy kórház onkológiai osztályának helyzetét (+videó)

A párt szégyenteljesnek tartja az osztály hónapok óta tartó leállását.

Mi is megírtuk, habár a kórház vezetősége az elmúlt hónapokban azt állította, hogy az ellátás zavartalanul működik, az elmúlt lassan fél évben felújítás miatt nincs ellátás a Péterfy kórház onkológiai osztályán. Betegeiket a Szent László Kórházban látják el, és egyelőre azt sem tudni, ez a helyzet meddig fog fennállni.

Az osztály orvosai most a belgyógyászaton dolgoznak, és az ápolókat is más osztályokra vezényelték.

A Péterfy Kórházban tavaly októberben kezdődött nagyszabású felújítás, emiatt az onkológiai osztálynak először a fül-orr-gégészettel kellett összebútoroznia. Később pedig — mivel innen is menniük kellett — a kórház vezetésősége úgy döntött, a betegeket a Dél-Pesti Centrumkórház – Szent László Kórház onkológiai osztályán dolgozó orvosok vették át.

A portál egyik, neve elhallgatását kérő forrása elmondta, az onkológiai betegek általában kötődnek, ragaszkodnak az orvosaikhoz, akik kezelni kezdik őket, ezért pszichésen nagyon meg tudja viselni őket, ha ebben a viszonyban változás áll be.

A legrosszabb esetben ez azt is jelentheti, hogy a beteg a kezelés leállítása mellett dönthet, ami a 444 értesülései szerint a Péterfy átirányított onkológiai betegei körében is megesett.

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője és országgyűlési képviselőjelöltje az erről szóló online sajtótájékoztatóján elmondta, a Péterfy kórház onkológiai osztályán kialakult helyzet is azt mutatja, hogy „az Orbán-rendszer egyik legnagyobb vesztese az egészségügy”.

„A Demokratikus Koalíció azonnali megoldást követel a Péterfy kórház onkológiai osztályának, a betegeknek és az egészségügyi dolgozóknak.

Szégyen, hogy Magyarországon súlyos betegek helyzetével szórakoznak, hogy kétségbeesett helyzetbe hajszolják azokat az egészségügyi dolgozókat, akik nap mint nap életeket mentenek”

– mondta Barkóczi, hozzátéve, a kormány megalázó helyzeteket teremt azzal, ahogy az egészségüggyel bánik.

„Mi, európai magyarok a 2022-es kormányváltás után 9000 új ápolót, 3000 új orvost és 500 új háziorvost fogunk munkába állítani a Dobrev Klára vezette kormánnyal.

Olyan méltó körülményeket fogunk teremteni, ahol a betegek biztonságban gyógyulhatnak, az orvosok pedig nyugodtan dolgozhatnak”

– szögezte le a szóvivő.

A teljes tájékoztatót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek