Most derült ki: Hónapok óta nem működik a Péterfy Kórház onkológiai osztálya

Felújítás miatt márciusban leállt az ellátás, a helyzetből betegeknek és orvosoknak egyaránt elege van.

Habár a kórház vezetősége az elmúlt hónapokban azt állította, hogy az ellátás zavartalanul működik, az elmúlt lassan fél évben felújítás miatt nincs ellátás a Péterfy kórház onkológiai osztályán. Betegeiket a Szent László Kórházban látják el, és egyelőre azt sem tudni, ez a helyzet meddig fog fennállni

– írja a 444.hu.

A portál információi szerint a helyzet március óta áll fenn, és eddig azért nem lett hír belőle, mert a vezetőség szerint az ellátás zavartalan. Ám az osztály orvosai most a belgyógyászaton dolgoznak, és az ápolókat is más osztályokra vezényelték.

A dolgozók a normális munkakörülményeket, a rákbetegek pedig az őket sokszor évek óta kezelő orvosaikat szeretnék visszakapni, vagy legalább érdemi választ szeretnének, mikor lesz ez lehetséges.

A Péterfy Kórházban tavaly októberben kezdődött nagyszabású felújítás, emiatt az onkológiai osztálynak először a fül-orr-gégészettel kellett összebútoroznia. Később pedig — mivel innen is menniük kellett — a betegeket a Dél-Pesti Centrumkórház – Szent László Kórház onkológiai osztályán dolgozó orvosok vették át.

A portál egyik, neve elhallgatását kérő forrása elmondta, az onkológiai betegek általában kötődnek, ragaszkodnak az orvosaikhoz, akik kezelni kezdik őket, ezért pszichésen nagyon meg tudja viselni őket, ha ebben a viszonyban változás áll be.

A legrosszabb esetben ez azt is jelentheti, hogy a beteg a kezelés leállítása mellett dönthet, ami a 444 értesülései szerint a Péterfy átirányított onkológiai betegei körében is megesett.

Az egyik beteg édesanyja azt is kifogásolta, hogy

akárhányszor próbált érdeklődni, sosem tudták megmondani, mikor kaphatják vissza megszokott orvosukat.

„A lányomat elég súlyos állapotból tudta nagyon szépen felhozni az orvosa, ha ő nincs, szerintem már a gyerekem se lenne. Aki nincs benne, nem is értheti, mekkora lelki teher ez neki”

– magyarázta.

A helyzet viszont nemcsak a betegeket, hanem a dolgozókat is próbára teszi.

A körülmények miatt fennáll a veszélye, hogy az érintett dolgozók besokallnak és felmondanak. Ez az onkológiai osztály megmaradását veszélyeztetné.

Mindezt egy olyan felújítás miatt, amelyre a portál forrásai szerint nem is volt égető szükség.

A 444 megkeresése után egy hivatalos közlemény jelent meg a kórház oldalán, amely megerősíti a portál értesüléseit, illetve azt is állítják, hogy a betegek ellátása zavartalan a Dél-Pesti Centrumkórházban is.

A legfontosabb kérdésre, így arra, hogy mikor térhetnek vissza az orvosok és az ápolók, viszont nem adtak választ.

(444.hu nyomán)

Valódi Hírek