Kiderült: Kétórás showműsorral és egy 2100 tagú énekkarral vezeti fel Ferenc pápa miséjét a kormány

A záró mise előtt többek között Tóth Gabi, Szikora Róbert és Kovács Ákos is fellép.

Kétórás kulturális műsor előzi meg Ferenc pápa miséjét szeptember 12-én a Hősök terén – közölte a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) sajtóosztálya hétfőn az MTI-vel.

A NEK-et lezáró, fél 12-kor kezdődő mise előtt fellép az erre az alkalomra 82 énekkarból szerveződött, 2100 tagú énekkar Sapszon Ferenc Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas karnagy vezetésével.

A zenei fellépők között lesz Sena Dagadu, Szalóky Ági és Szikora Róbert, valamint a Jazzation acappella együttes is. Tóth Gabi pedig múlt héten jelentette be az Instagram-oldalán, hogy az esemény önkéntes hírnökeként ő is „autentikus” koncertet ad a zenekarával a zárómise előtt.

A felvezető műsorban emellett elhangzik Kubik Anna és Pindroch Csaba Jászai Mari-díjas színművészek tanúságtétele.

Az eseményen részt vesz továbbá a tokiói paralimpiai játékokról hazatérő két sportoló, Ekler Luca világcsúcstartó Európa- és világbajnok paraatléta és Dani Gyöngyi többszörös paralimpiai ezüst- és bronzérmes vívó.

A felvezető műsorban elhangzik Kodály Zoltán Budavári Te Deum című műve a Magyar Állami Operaház Énekkara és Zenekara előadásában, Kocsár Balázs főzeneigazgató vezényletével.

Szólót énekel Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Megyesi Schwartz Lúcia, Boncsér Gergely és Palerdi András operaénekesek.

Az 52. Eucharisztikus Kongresszust szeptember 5.-12. között rendezik meg Budapesten. Az esemény keretében Ferenc pápa szeptember 12-én érkezik Magyarországra, illetve Budapestre.

Július végén pedig az is hivatalossá vált, hogy noha sokáig nem szeretett volna, a zárómise napján, érkezését követően a Szépművészeti Múzeumban háromnegyed 9-kor találkozik Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel és a püspökökkel.

A korábban közzétett program szerint szeptember 10-én, pénteken pedig Kovács Ákos a kongresszus keretében koncertezik a Papp László Budapest Sportarénában, ahol a koncertet megelőzően dicsőítő estet tart a ForrásPont egyesület is. Emellett ő lesz a producere és részben előadója is az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus újrahangszerelt himnuszának.

(via mti)

Valódi Hírek