Kiderült: Orbán főtanácsadójának izraeli útja után vetették be a kémfegyvert Magyarországon

Véletlen egybeesés?

Habár Czukor József Orbán Viktor biztonsági és külpolitikai főtanácsadójaként fontos szerepet töltött be a magyar politikai életben, az, hogy személyesen tárgyaljon Izrael miniszterelnökével, Benjámin Netanjahuval mégis szokatlan dolognak számít.

2018. február 13-án, Czukor izreali látogatása során mégis ez történt – írja a 444.hu.

Orbán főtanácsadója hivatalosan a V4-ek miniszterelnökeinek tervezett izraeli látogatása miatt utazott Izrealbe, ahol azonban

külön megbeszélést folytatott Meir Ben-Sabbattal, Izrael nemzetbiztonsági főtanácsadójával és Netanjahuval is.

Az viszont nem bizonyított egyértelműen, hogy a találkozón arról a kémszoftverről lett volna szó, amellyel Magyarországon is több újságírót, üzletembert és ellenzéki politikust hallgattak le.

Ugyanakkor a nemzetközi tényfeltáró újságírók cikke szerint is árulkodó, hogy az adatok alapján

2018 elején, Czukor februári izraeli látogatása után kezdtek tömegesen célba venni magyarországi telefonszámokat a Pegasus szoftverrel.

A Czukor-féle egyeztetés célja a külügy szerint Orbán hivatalos, júliusban esedékes izraeli látogatásának előkészítése volt, amelyre a magyar-izraeli diplomáciai kapcsolatok 70. évfordulója alkalmából került sor.

Külügyi források a 444 cikke szerint azzal magyarázták, hogy ilyen magas szinten fogadták Czukort, hogy Netanjahu ebben az időben a külügyminiszteri feladatokat is ellátott.

Czukorról ugyanakkor közismert, hogy a kommunista rendszerben kezdett bele a hírszerzésbe: az 1980-as években dolgozott bécsi, majd németországi kémként is. Az Index korábbi portréja szerint

aktív, szorgalmas kém volt, aki öntötte magából a jelentéseket.

A Fidesszel a 20. század végén kezdett barátkozni, majd pályáját hosszú évekig egyengették a pártban. Végül 2018-ban kinevezték az Információs Hivatal főnökévé, ahonnan tavaly ősszel távozott.

(444.hu nyomán)

(Kiemelt kép: Haim Zach/Izraeli Miniszterelnöki Hivatal)

Valódi Hírek