Szijjártó tovább tajtékzik, amiért az UEFA megbüntette az MLSZ-t a magyar szurkolók vállalhatatlan viselkedése miatt

Nem tud higgadtan, nyugodtan beszélni a történtekről.

Ahogy arról pénteken mi is beszámoltunk, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a magyar szurkolók diszkriminatív megnyilvánulása miatt három zárt kapus mérkőzésre, és 100.000 euró megfizetésére büntette a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ).

Az UEFA büntetése miatt Szijjártó Péter már szombaton, a Facebook-oldalán közölt bejegyzésben is kikelt magából és arról írt, hogy szerinte „igazi futballhangulat volt” a magyar válogatott mérkőzésein, hozzátéve, a „gyáva és szánalmas” UEFA a kommunizmust idézi azzal, hogy „nézőtéri besúgókat” alkalmaz arra, hogy jelentéseket írjanak, ki mit mond a lelátón.

Ezután a külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, az európai uniós tagországok külügyekért felelős minisztereinek egynapos találkozóján is az UEFA büntetésével foglalkozott — holott a téma feltehetően nem a tegnap lezárult Európa-bajnokság volt.

„Azok után, hogy nyilvánosságra kerültek a bizonyítékoknak nevezett felvételek, még szánalmasabbnak és gyalázatosabbnak minősíthető az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntése” – mondta Szijjártó.

A magyar szurkolók ellen egyébként rasszista bekiabálás és homofób transzparensek miatt indult vizsgálat, Münchenben pedig több embert is előállítottak a német-magyar meccs után, mivel német sajtóhírek szerint homofób dalokat is énekeltek, illetve náci karlendítéssel is vádolják az egyik előállított ultrát.

Szijjártó elmondása szerint azonban

nem volt szervezett, nem volt nagymértékű, nem volt a stadiont átható semmifajta diszkriminatív megnyilvánulás, vagy viselkedés

egyetlen Budapesten rendezett labdarúgómérkőzésen sem.

A budapesti mérkőzéseken teltház volt, a játékot jó futballhangulat jellemezte – mondta a külügyminiszter, aki szerint míg más mérkőzéseken tapasztalt viselkedésért, például azért, hogy lézerrel belevilágítottak a dán válogatott kapusának a szemébe, alacsony büntetést szabtak ki, addig a magyar mérkőzésen feltartott tábla százezer eurós büntetést érdemelt.

A valóság ezzel szemben az, hogy az UEFA műanyag palackok bedobálása, füstgránát, lépcsők eltorlaszolása stb. miatt is büntette a magyar szurkolókat.

„Ezek után azt gondoljuk, hogy az UEFA fegyelmi bizottsága komoly testület? Erről a döntésről higgadtan, nyugodtan beszélni lehetetlen”

– fogalmazott Szijjártó Péter.

Valódi Hírek