Szijjártó őrjöng, mert az UEFA megbüntette az MLSZ-t a vállalhatatlanul tomboló, szélsőjobbos szurkolók miatt

Szerinte a náci karlendítés egyenlő a futballhangulattal.

Ahogy arról pénteken mi is beszámoltunk, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a magyar szurkolók diszkriminatív megnyilvánulása miatt három zárt kapus mérkőzésre, és 100.000 euró megfizetésére büntette a magyar szövetséget.

Mint ismeretes, a budapesti Eb-mérkőzések után rasszista bekiabálás és homofób transzparensek miatt indult vizsgálat, Münchenben pedig több embert is előállítottak a német-magyar meccs után, mivel német sajtóhírek szerint homofób dalokat is énekeltek a kulturált magyar szurkolók, illetve náci karlendítéssel is vádolják az egyik előállított ultrát.

Szijjártó Péter már akkor is védelmébe vette, és a nagykövetség segítségéről biztosította a szélsőjobboldali, homofób szurkolókat, az UEFA büntetése után azonban végképp elszakadt nála a cérna, és szombaton Facebook-oldalán kelt ki hosszú tirádában a

szerinte méltatlan eljárás ellen.

A dolgozat egyik legszebb része, amikor a miniszter igazi futballhangulatot emleget, amit állítólag a magyarok csináltak a meccseken. Ezek szerint Szijjártó számára a náci és homofób szavakat skandáló, rendőröket megdobáló, a Bayern München 103-szoros válogatott, kilencszeres német bajnok, kétszeres Bajnokok ligája győztes, világbajnok kapusának vállalhatatlanul arcába üvöltő, rongáló és kirekesztő, őrjöngő massza egyenlő a futballhangulattal. Ezt véssük jól az eszünkbe.

De Szijjártó nem áll meg itt, szerinte az UEFA-nak kellene szégyellnie magát:

„Másfél év zártkapuzás után idén júniusban mi, magyarok újra megmutattuk Európának és a világnak, hogy milyen is, amikor

igazi futballhangulat van egy futballmeccsen.

A négy teltházas budapesti EB-meccs mindenki számára örök emlék marad.

A többi rendező stadionban érvényes nézőszám-korlátozások miatt (Londont kivéve) nálunk volt a legtöbb néző és a legfergetegesebb hangulat.

Ezek után tegnap este azzal lett tele a világsajtó, hogy diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások miatt az UEFA három meccsre bezáratja a Puskás Arénát! S ez nem vicc!!!

Úgy látszik, az UEFA továbbra is alkalmazza a már korábban megismert munkásőr-hajlamú nézőtéri besúgókat, akiknek nincs más dolguk, csak jelentéseket írni arról, hogy ki, mit mondott (vagy nem mondott) a nézőtéren. Mint a kommunizmusban: bizonyíték nem kell, elég a besúgó feljelentése.

Mit üzen az UEFA megint ezzel a döntéssel? Himnusz alatt a pályára rohanni és ott a himnuszt éneklő játékosokat provokálni: rendben van, kommandós sorfalat a pálya szélére küldeni: rendben van, lézerrel az ellenfél kapusának szemébe világítani: rendben van, az ellenfél szurkolóit megdobálni: rendben van, de teltházas meccset csinálni, szurkolni, fergeteges hangulatot teremteni: na, amiatt be kell zárni a stadiont.

Az a bizottság, amelyik ilyen döntést hoz, szánalmas és gyáva testület. Szégyelljék magukat!”

A posztot itt tudod kommentelni:

Valódi Hírek