Nevetséges magyarázattal állt elő a kormány, miért nem fogadják el határidőre a magyar helyreállítási tervet

A Miniszterelnökség szerint az EB „abszurd követelésekkel állt elő”.

„Folyamatosak a tárgyalások Magyarország és az Európai Bizottság (EB) között a magyar helyreállítási terv elfogadásáról” – közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel, miután kiderült, hogy csúszik a magyar helyreállítási terv uniós elfogadása.

Közleményükben azt írták: a magyar helyreállítási terv elfogadásáról szóló tárgyalások közel voltak a lezáráshoz, ugyanakkor a gyermekvédelmi törvény elfogadását követően az EB „abszurd követelésekkel állt elő”.

„Az ideológiailag vezérelt politikai támadások nyilvánvalóan lassítják a korábban, szakmai egyeztetések során kialakult terv elfogadását”

– olvasható a közleményben.

A Miniszterelnökség szerint „felháborító”, hogy a magyar baloldali európai parlamenti képviselők „a tárgyalások befagyasztásáért, a magyar terv elgáncsolásáért lobbiznak Brüsszelben”, és bíznak benne, hogy a magyar gazdaság újraindítását és versenyképességét támogató tervet szakmai és nem politikai alapon értékelik.

„A kérdés pedig független marad attól, hogy Brüsszel ragaszkodik az LMBTQ-aktivisták és -szervezetek beengedéséhez az óvodákba és iskolákba” – tették hozzá.

A Miniszterelnökség szerint a magyar fél a terv május 11-i benyújtását követően is „konstruktív párbeszédet” folytatott a bizottsággal, ugyanakkor szerintük az nem igaz, hogy bármi gond lenne a magyar tervekkel.

„Semmilyen valós ok nincs arra, hogy a magyar helyreállítási tervet az EU bármely szervezete elutasítsa.

A bizottság hirtelen előhúzott új elvárásait megválaszoltuk.

Magyarország már minden feltételt teljesített, amelyet az uniós RRF rendelet alapján a tagállamoknak teljesíteniük kell”

– írták, hozzátéve, hogy várják az Európai Bizottság döntését.

Azt, hogy miért hosszabbították meg a magyar helyreállítási terv elbírálási határidejét, nem pontosította a Bizottság.

(via mti)

Valódi Hírek