Meghökkentő hergelés és nyílt uszítás zajlik a melegek ellen szinte a teljes kormánymédiában (+fotók)

A Fidesz Baranya megyei lapja például a pécsi Pride-ot vette össztűz alá.

A “Gyerekeket sem kímélik már a homosze*uálisok” — ezzel a szalagcímmel jelent meg a Fidesz pártmédiájába tartozó baranyai megyei lap, a Dunántúli Napló július 7-i, szerdai számában egy cikk az Emberség Erejével alapítvány és az Amnesty International által szervezett pécsi Pride-ról, illetve a program keretében zajló családi napról.

„Hiába tekintik sokan nyílt provokációnak a homosze*uálisok szeptemberre tervezett pécsi felvonulását, a másságot hirdető szervezetek nem elégszenek meg ennyivel, már a nyáron is tartanak egy programot.

A „családi napnak” nevezett rendezvény nem titkolt szándéka, hogy a felnőttek mellett a gyerekeket is bevonják a témába, „érzékenyítsék őket” – erre viszont alighanem a társadalom többsége reagál majd érzékenyen”

– olvasható a cikkben, amelyben azt nehezményezik, hogy a családi nap során a gyerekeket olyan programokkal várják, mint a különböző családi témákhoz kapcsolódó mesék, feladatok vagy kvízek.

Illetve az Élő Könyvtár keretében a résztvevők olyan emberekkel találkozhatnak és beszélgethetnek, akik valamilyen kisebbséghez tartoznak.

Fotó: 444.hu

A pécsi Pride-ról szóló „hírcikk” mellett a Dunántúli Napló főszerkesztője egy véleménycikket is közölt a témában. Fülöp Zoltán ebben arról ír, hogy ma már nincs olyan sorozat, film vagy könyv, amiben ne lenne rokonszenves meleg szereplő, így szerinte ezzel már „túl van tolva a nyitottság és a befogadás”.

Fülöp cinikusnak tartja azt, hogy a gyerekeket sokan nyitottságra és elfogadásra akarják nevelni, hiszen szerinte a gyerekek „ab ovo” érdeklődők, ezért őket nem kell azzá tenni.

Fotó: 444.hu

Ám nem a Dunántúli Napló volt az egyetlen fideszes lap, amely maximumra járatta a melegellenes uszítást a héten. A Nem tehetsz róla, tehetsz ellene nevű alapítvány gyűjtéséből ugyanis az látszik, hogy

szinte a teljes kormánymédia ettől volt hangos az elmúlt napokban.

Így a megyei lapokban, az Origóban, a Magyar Nemzetben is többek között a „Lehetetlen, hogy a családok védelme az európai értékekkel ellentétes legyen”, és a „Sorosék pénzelik az agresszív LMBTQ-s gyermekpropagandát” címmel közöltek anyagokat.

„Nyílt uszítás úgy félmillió magyar állampolgár ellen. Mert nem, nem Soros Györgyöt vagy a fiát fogják félholtra verni az utcán, mert megfogta a szerelme kezét, és nem az ő unokáit fogják zaklatni az iskolában.

Hanem a mi gyerekünket. Ha nem pont őt, akkor az ő legszeretettebb kis pajtásának nyomják a vécébe a fejét a nagyszünetben.

Összeverni, leköpni sem Soros Györgyöt fogják fényes nappal az utcán, hanem a szomszédunkat, a barátunkat, a kedves kollégát a könyvelési osztályról. Esetleg azt a helyes dokit, aki megmentette az apánk vagy az anyánk életét.

A lányt, aki a falunapon szivárványszín táskát viselt. Az egyetemista lányokat, akik egy meccsen színes csíkokat festettek az arcukra.

Mert ez a beszédmód felhatalmazást ad, és jogosultságérzetet annak, aki eddig talán visszafogta magát, de felhergelheti azt is, akinek magától eddig eszébe sem jutottak az LMBTQ emberek.

A tűzzel játszik, és a gonoszt kísérti, aki beszáll ebbe a játékba. És annak, aki beszáll, nehezen lesz visszaút. Vagy bocsánat.”

– írta az alapítvány.

Valódi Hírek