Korrupció miatt vádat emeltek a volt helyettes államtitkár ellen

Házi őrizetben várta a verdiktet.

Korrupciós bűncselekmények miatt még tavaly decemberben vették őrizetbe Nagy Jánost, az agrártárca egykori helyettes államtitkárát.

Nagy ellen hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt folytattak nyomozást, amely most eljutott a vádemelésig — írta meg a Blikk kedden.

Bár az államtitkár nem fogadta el a korrupciós vádakat, vallomást sem tett, sőt panasszal élt a gyanúsítás ellen, jelenleg házi őrizetben tölti mindennapjait.

„A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség két rendbeli – egy esetben társtettesként megvalósított –, az előnyért hivatali helyzetével visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével és hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntettével vádolja az egykori hivatalos személyt”

— írta a Központi Nyomozó Főügyészség. A vád szerint 2020 nyarán egy mezőgazdasági tevékenységet folytató cégcsoportot képviselő vállalkozó és a helyettes államtitkár abban állapodtak meg, hogy a minisztérium munkatársaként segítséget nyújt a vállalkozónak.

Nagy mindezért egy újonnan létrehozott cég 5%-os tulajdonrészét szerezte meg.

Valódi Hírek