Visszaadja a magyar állami kitüntetést, mert szégyelli, hogy Orbántól kapta

Ez a kemény, nem a kád széle.

Még ezen a héten visszaadja a Magyar Érdemrend Középkeresztjét Romani Rose, a Német Szintik és Romák Központi Tanácsának elnöke, hogy ezen a módon tiltakozzon a melegellenes törvény ellen — írta meg hétfőn a ZDF-re hivatkozva a 24.hu.

Romani Rose azután hozta meg a döntést, hogy a csütörtöki uniós csúcs után Xavier Bettel nyíltan meleg luxemburgi kormányfő azt nyilatkozta:

“Nagyon sok fiatal követ el öngyilkosságot azért, mert nem tudja elfogadni önmagát olyannak, amilyen, amiért nem normálisnak tartják őket, amiért veszélyesnek tartják őket. Közben nem veszik észre, hogy a homoszexualitás nem választás kérdése, az intolerancia viszont egy választás. Én ma nem leszek toleráns az intoleranciával szemben, és harcolni fogok”.

A Politico összefoglalója szerint Bettel azt is mondta:

“Az anyám gyűlöli, hogy meleg vagyok, ezzel élek együtt.

És most Ön törvénybe foglalta.

Tisztelem, de ez most a vörös vonal. Ez alapvető jogokról szól, arról, hogy lehet másmilyennek lenni.”

Romani Rose-t mélyen érintették ezek a szavak.

„Elszégyelltem magam, hogy olyan kormány érdemrendjét viselem, amely így bánik az emberekkel. Ez nem felel meg a demokratikus és alkotmányos követelményeimnek”

— fogalmazott.

Romani Rose még 2012. október 11-én Berlinben, személyesen Orbán Viktor miniszterelnöktől vette át a Magyar Érdemrend Középkeresztjét a diszkrimináció és a rasszizmus megszüntetése érdekében végzett több évtizedes munkája elismeréseként, a romagyilkosságok áldozatai családjainak támogatásáért, illetve sokoldalú karitatív tevékenysége elismeréseként — írja a 24.hu.

 

Valódi Hírek