Nincs vége: Szakács László mellett két másik szoci veteránt is ki akarnak zárni az MSZP-ből

Felpörgött a kisgazdásodás.

Az önfelszámolás egy elég gyors útjára lépett a Medián által tegnap 1 százalékosra mért MSZP.

Saját volt pártelnökük, Molnár Gyula szerdai kizárása után ugyanis három további veterán szocialista politikus pártból való kizárásáról dönthet pénteken az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa – értesült az atv.hu.

A komlói Szakács László, a hajdú-bihari Juhászné Lévai Katalin és a miskolci Mokrai Mihály egyaránt megerősítették az atv.hu értesüléseit.

Szakács László a Spirit FM Harcosok klubja című műsorának felvételén csütörtök délben azt mondta: arról értesítette pártja vezetése, hogy pénteken a párt Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa dönteni fog a pártból történő esetleges kizárásáról, amire az MSZP országos elnöksége is javaslatot tett.

Szakács szerint a vele szemben megfogalmazott vádak között szerepel a múlt héten az Egyenes beszédben elhangzott nyilatkozata is, amelyben bejelentette MSZP-tagsága felfüggesztését és úgy nyilatkozott, hogy ha úgy adódik, elfogadja más demokratikus ellenzéki párt jelölését az előválasztáson, hogy legyőzze Hoppál Pétert, a Fidesz jelöltjét.

Szintén dönthet az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa Juhászné Lévai Katalin kizárásáról is. A Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés egykori elnöke, aki egészen 2020 őszéig az MSZP hajdú-bihari választmányát is vezette, erről azt mondta az atv.hu-nak, hogy a vele szembeni eljárás szerint az 50-es évek és a Tanú című filmet idézi.

A 32 éve MSZP-tag Juhászné Lévai Katalin elmondta: a vele szembeni vádak között szerepel, hogy saját Facebook-oldalán többször osztott meg a DK-ról és Dobrev Kláráról eseményeket és posztokat, mint az MSZP-ről szólókat.

Ezzel kapcsolatban Juhászné Lévai Katalin azt mondta: ő az ellenzék tevékenységével kapcsolatos híreket kívánt eljuttatni követőihez, és „aki többet dolgozik, arról többet tud megosztani”.

Hozzátette: az etikai és fegyelmi ügyek tanácsa pénteken online meghallgatást tart az ügyében, amelyen feltett szándéka rész venni, mert „van véleménye az ügyről”, bár úgy látja: „meg van írva az ítélet, mint Pelikán elvtárs esetében”.

Szintén holnap tárgyalhatja az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa a volt miskolci alpolgármester Mokrai Mihály ügyét, aki eddig az ellenzéki pártokat összefogó Velünk a város elnevezésű frakción belül működő MSZP-képviselőcsoportban politizált a közgyűlésben, de nemrég pártja miskolci elnökségi ülésén bejelentette, hogy a testület két DK-s képviselőjével új képviselőcsoportot alapított.

Mokrai Mihály szerint az MSZP a legutolsó tisztújításon „letért a törvényes és etikus útról”, ő a pártban „a demokrácia szagát sem érzi”, ő maga viszont úgy látja magát, hogy „marad baloldali, tisztességes és demokrata”.

Az ügyben az atv.hu kereste az MSZP sajtóosztályát is, ha válaszolnak, mi is frissítjük a cikket.

(atv.hu)

Valódi Hírek