FRISS: Az MSZP kizárta a pártból a saját volt elnökét, Molnár Gyulát

Kisgazdásodás?

Az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa szerdai határozatával úgy döntött, hogy kizárja a Magyar Szocialista Pártból Molnár Gyulát, a párt korábbi elnökét, jelenlegi országgyűlési képviselőjét – tudatta a Medián által 1 százalékosra mért párt csütörtökön.

Mint ismert: Molnár Gyula egy hárompárti (MSZP, P, DK) megállapodás részeként győzelme esetén a DK frakciójába ült volna be, ám amikor ezt Dobrev Klárával közös sajtótájékoztatóján bejelentette, az MSZP mégis támadást indított saját volt pártelnöke ellen.

A június 1-jén létrejött együttműködési megállapodásban szó szerint az szerepelt, hogy „az MSZP és a Párbeszéd tudomásul veszik, hogy Budapest 18. választókerületében Molnár Gyula képviselőjelölt a DK országgyűlési képviselőcsoportjához fog csatlakozni”.

Molnár Gyula értetlenül áll saját volt pártja döntése előtt, lévén ő maradéktalanul eleget tett az országos elnökség akaratának.

Néhány napja az MSZP érthetetlen módon a saját baranyai erős emberét, Szakács Lászlót hívta vissza a jelöltségtől, mert a DK is támogatta volna az indulását. Szakács végül a DK jelöltjeként indul az előválasztáson, mivel a mérések szerint ő az egyetlen esélyes jelölt a komlói választókörzetben, aki képes megverni a Fideszt.

Valódi Hírek