Foci Eb: 1-1-es döntetlent játszottak a magyarok a francia világbajnok ellen (+videók, fotók)

A magyar csapat a 64. percig vezette a mérkőzést.

A magyar válogatott keddi Portugália elleni mérkőzés után szombaton 15 órától pokoli hőségben a világbajnok Franciaország ellen lépett pályára a labdarúgó Európa-bajnokság második csoportmérkőzésén, amelyet ezúttal is teltház előtt játszottak a budapesti Puskás Arénában.

Budapest, 2021. június 19.
Magyar szurkolók a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában játszott Magyarország – Franciaország mérkõzés elõtt a Puskás Arénában 2021. június 19-én.
MTI/Szigetváry Zsolt

A magyar csapat minden várakozást felül múlva 1-0-ás vezetéssel zárta az első félidőt.

Mindezt annak ellenére is, hogy a franciák az első 45 percben szinte végig agresszív, támadó játékot mutattak, illetve, hogy Szalai Ádám csapatkapitányt sérülés miatt már a meccs első félórájában le kellett cserélnie Marco Rossinak.

A vezető gólt Fiola Attila hátvédként szinte a semmiből, egy higgadt lövéssel szerezte meg a mérkőzés 47. percében. A francia csapat így hat mérkőzés után először kapott gólt, a teltházas Puskás Stadionban pedig hatalmas örömmámorban törtek ki a szurkolók.

Habár a második felidő közepéig még úgy tűnt, a magyar csapat történelmet írhat azzal, hogy legyőzi a világbajnok franciákat,

a 64. percben végül Antoine Griezmann egyenlített.

A francia válogatott játékos alig tíz méterről lőtte Gulácsi Péter kapujába, a gólpasszt pedig Kylian Mbappe adta.

Az utolsó 20 perc erőteljes francia nyomása és többszöri kapura rúgásai ellenére a magyar csapat állta a sarat, így Rossi gárdája megszerezte az EB első pontját.

Akárcsak kedden, Orbán Viktor miniszterelnök ezúttal is a helyszínről, a Puskás Aréna VIP-páholyából követte az eseményeket. Ezúttal azonban nem Dzsudzsák Balázs és Csányi Sándor, hanem Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő társaságában.

Fotó: Huszti István / Telex

A magyar válogatott legközelebb június 23-án, szerdán játssza a müncheni Allianz Arénában.

Valódi Hírek