Óriási siker: Újabb győzelemmel folytatódott a magyar válogatott veretlenségi sorozata (+fotók)

Magyarország is kint lesz az Európa-bajnokságon.

A nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte kedden a vendég koszovói csapatot a Puskás Arénában rendezett barátságos mérkőzésen.

A két csapat első egymás elleni találkozóján Szoboszlai Dominik szerzett vezetést egy megpattanó lövéssel az 58. percben, a végeredményt pedig Nagy Zsolt állította be a 86. percben. A csereként beálló Mocsi Attila személyében újoncot avatott Marco Rossi, aki 61. mérkőzésével utolérte a szövetségi kapitányok rangsorának harmadik helyén Mészöly Kálmánt.

Így a magyar csapat már 14 találkozó óta veretlen, ilyen hosszú sorozatra legutóbb a legendás Aranycsapat volt képes az 1954-ben elveszített berni világbajnoki döntő után. Puskás Ferencék akkor 18 összecsapáson nem találtak legyőzőre.

A nemzeti együttes legközelebb – már a közevetlen Eb-felkészülés jegyében – június 4-én az írek vendégeként lép pályára a dublini Aviva Stadionban.

Korábban még soha nem volt arra példa, hogy Magyarország és valamennyi szomszédja is kijutott volna az Eb-re, most azonban ez megtörtént, hiszen a 24 résztvevő csapat mintegy fele közép- vagy kelet-európai.

Fotók:

(MTI)

Valódi Hírek