A Fidesz egytől egyig lesöpörte Dobrev Klára javaslatait a Költségvetési bizottságban (+videó)

Csendben leszavazták a költségvetés-módosító javaslatokat.

Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje az elmúlt hetekben elmondta, szívügyének tartja, hogy a 2022-es választások után

  • ismét bevezessék a svájci indexálást a nyugdíjszámításban,
  • egyszeri, 150 ezer forintos támogatást nyújtsanak a nyugdíjasoknak kárpótlásaként,
  • megduplázzák, (az egyedülálló, illetve sérült gyermekeket nevelő családok esetében megháromszorozzák) a családi pótlékot,
  • illetve támogassák legalább 3000 orvos, 9000 ápoló és 500 háziorvos munkába állását is.

Varju László, a Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke, a DK alelnöke a keddi sajtótájékoztatóján elmondta, Dobrev azt kérte tőle, hogy ezeket a javaslatokat adják be módosító indítványként a jövő évi költségvetéshez.

„Mondanom sem kell, hogy a Fidesz egytől egyig leszavazta ezeket a módosító javaslatokat. Szépen csendben, a Költségvetési bizottság parlamenti ülésén és nem nyilvánosan a Parlamentben”

– közölte Varju.

„Megpróbáltuk biztosítani a lehetőséget arra, hogy a Fidesz foglalkozzon végre a magyar emberek problémáival. A mai napon azonban világossá tették, hogy nekik ez nem fontos. Ők vadászati kiállításra, sportberuházásra, egyházi felújításokra akarják továbbra is szórni a pénzt”

– vette át Dobrev Klára a szót Varjutól.

A politikus szerint ma az is világossá vált, ha Orbán marad a miniszterelnök, nincs tisztességes nyugdíjszámítás, családipótlékemelés és marad az egészségügyi dolgozók hiánya is.

„Éppen ezért 2022-ben ezt a költségvetést egy elegáns mozdulattal ki fogjuk dobni a kukába”

– jelentette ki a DK-s miniszterelnök-jelölt.

A teljes videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek