Varga Judit bejelentette: 300 ezer forintos kártérítést fizetnek a 2006-os „békés tüntetőknek”

Véletlenül most jutott eszükbe.

A 2006 őszi randalírozások során a Fidesz által felheccelt tömeg az élet kioltására alkalmas utcakövekkel és molotov-koktélokkal dobálta a rendőröket, akik gumilövedékkel és füstgránáttal igyekeztek leszerelni a támadókat, az összecsapások során több tüntető és sokkal több rendőr megsérült.

Varga Judit „igazságügyi miniszter” most a demonstrálók számára közölt jó hírt: az Orbán-kormánynak ugyanis valamiért most, 15 évvel az események után jutott eszébe kártérítést fizetni a „békés tüntetők” számára.

Varga a Facebook-oldalán közölte: a kormány a „rendőri túlkapások” áldozatainak egységesen fejenként 862 eurós (nagyjából 300 ezer forintos) összeget fizet ki kártérítés címén.

Varga Judit szerint 53 áldozatról van szó, akiknek „alapvető jogait a Gyurcsány-kormány lábbal tiporta és a mai napig nem kapták meg az őket megillető jóvátételt.”

Orbánék nagyon rápörögtek a 2006-os események utólagos retusálására: ismert, hogy 800 millió forintból a legócskább propagandistáik közreműködésével egyoldalú heccfilmet is forgatnak a covid-válság közepén semmilyen aktualitással nem rendelkező sztoriból.

Ha Kálomista Gábor hazugságaival szemben a valóságot szeretnéd látni a 2006-os zavargásokról, egy 2 perces videóban >>IDE KATTINTVA<< teheted meg.

 

Valódi Hírek