Júniustól hivatalosan is egy fél kiló csirkemell árával emelkednek a nyugdíjak

Júniustól átlagosan 890 forinttal emelkednek a nyugdíjak.

Megjelent a Magyar Közlönyben a kormányrendelet a júniusi kiegészítő nyugdíjemelésről. Eszerint június 1-től – 2021. január 1-jei visszamenőleges hatállyal –

0,6 százalékkal

emelik meg az öregségi, az özvegyi, a szülői nyugdíjat, az árvaellátást, a korhatár előtti ellátást, a rokkantsági és rehabilitációs ellátást, a fogyatékossági támogatást, a vakok személyi járadékát, illetve egy sor ezekhez hasonló juttatást azoknak, akiknek a januári nyugdíjemelés is járt.

Így tehát 100 ezer forint esetén 600 forint az emelés, míg az átlagnyugdíjakat tekintve, amely 148.450 forint volt az év elején, a mostani emelés

átlagosan havi 890 forint pluszt jelent.

Mivel a jelenlegi emelést visszamenőleg, januárig fizetik ki, a májusihoz képest átlagosan durván 5500 forinttal magasabb nyugdíj érkezik júniusban.

Az ellenzéki pártok közül korábban a DK képviselője, Varga Zoltán beszélt arról, hogy a 900 forint egy fél kiló csirkemellre elég.

A politikus elmondta, ha a kormány valódi segítséget akart volna nyújtani az idős nyugdíjasoknak, akkor hallgattak volna a DK tavaly nyáron tett javaslatára: egyszeri és azonnali 50 ezer forintos segélyt kértek a nyugdíjasoknak, illetve javasolták az európai minimálnyugdíj ötletét is a kormánynak.

Varga Zoltán ezért egy fél kiló csirkemellet tett a miniszterelnök ajtajára.

Fél kiló csirkemellet vitt a DK Orbánnak: “Erre futja a 900 forintos nyugdíjemelésből” (+videó)

(hvg/24.hu nyomán)

Valódi Hírek