Fokozódik az igazolványkáosz: Már működik az applikáció, de nem fogadják el

A magyar védettségi igazolvány minden kétséget kizáróan egy sikersztori.

Kedden derült ki, hogy elkészült, és napokon belül okostelefonra és tabletre is letölthető lesz a védettségi igazolvány applikációja.

noha a védettségi igazolványban nem szerepel a vakcina típusa, az applikációban ezt is feltüntetik majd, illetve látható lesz az is, hogy az igazolvány tulajdonosa

mikor kapta meg az első és a második oltást.

Csütörtökön az applikáció letölthetővé vált, viszont ahogy azt az állami fejlesztésű weblapoknál és applikációknál már megszokhattuk, azonnal le is halt.

Azoknak, akik regisztrálni tudtak, egy hibaüzenet jelent meg, amely szerint az EESZT portálja csak korlátozottan érhető el.

A Hírklikk vasárnap már arról írt, hogy egy olvasójuk letöltötte ugyan az applikációt, sikerült is üzembe helyeznie, használni viszont már nem tudta, mivel

a repülőtér teljesen üres éttermében nem fogadták azt el.

„Az eleve zárt térben (repülőtér) elhelyezkedő étteremben most azt közölték vele, hogy a „belső térben” nem fogyaszthat, csak a „teraszon”, elvitelből, műanyag tányéron, műanyag pohárból és műanyag evőeszközzel.”

— írja a lap. Még egy csavar a történetben, hogy az olvasónál azért nem volt plasztikkártya, mivel azt, hiába jogosult rá, a reklamáció ellenére sem kapta még meg.

Ki érti ezt?

 

Valódi Hírek