Mi lesz ebből? A mobilunkba költözik a NAV

A NAV Mobil hasznos újításának nem mindenki fog örülni. A letöltése után azonban sokaknak könnyebb lesz az életük.

A foglalkoztatási adatok bármikor, néhány koppintással ellenőrizhetők a NAV-Mobil applikációban. 2024 májusától pedig már push-üzenetet is küld az alkalmazás a biztosítotti jogviszony változásairól.

A munkavállalók értesítést kapnak a mobil a NAV-tól

Így a felhasználók azonnal megtudhatják, ha munkáltatójuk akár közös megegyezéssel, akár egyoldalúan módosította a foglalkoztatásuk feltételeit – írta a Nemzeti Adó és Vámhivatal közleményében. A push-üzeneteket

minden azonosított felhasználó megkapja, aki nem tiltotta le az értesítéseket.

Az üzenet – amely nem tartalmaz adótitkot – az okostelefon lezárt képernyőjén vagy az értesítéseknél jelenik meg, az egyéni beállításoktól függően. Az üzenetre koppintva az élő jogviszonyok az alkalmazás Foglalkoztatási adatok menüpontjában, a már lezárt jogviszonyok pedig az adóhatóság ügyfélportálján ellenőrizhetők.

Az app üzenetet küld a biztosítotti jogviszonyt érintő új bejelentésről,

változásról, törlésről, szünetelésről és zárásról.

Nem jön azonban értesítés a saját bejelentésekről (önfoglalkoztatás, külföldi foglalkoztató helyett teljesített bejelentés). A foglalkoztató visszamenőleges jogviszony-bejelentéseiről, a hibás vagy még feldolgozatlan bejelentésekről, illetve akkor sem, ha a felhasználó a NAV-Mobil értesítéseit szünetelteti.

Az applikáció legfrissebb verziójában az értesítési beállítás automatikus. Ám a szolgáltatás a Beállítások menüpontban a Foglalkoztatási adatok kapcsoló átállításával természetesen

bármikor letiltható és engedélyezhető.

A Google Play és az App Store alkalmazásáruházakból is letölthető app ezen kívül számos más funkciót is tartalmaz.

Lekérdezhető benne az adószámla,

egyszerűen befizethető a gépjárműadó, ellenőrizhetők az üzleti partnerek adatai, és sok más hasznos információval, kalkulátorral, adatbázissal támogatja az adózást – írták.

A foglalkoztatási adatok lekérdezését tájékoztató is segíti, amit >>ITT<< érhetsz el.

(MTI)

Valódi Hírek