Az oltás szervezésére hivatkozva nem akarja elárulni a kormányhivatal, milyen szabálytalanságokat találtak a szentendrei halottasházban

A szentendrei halottasházból még januárban kerültek elő drámai felvételek.

Adatigénylést nyújtott be Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Pest Megyei Kormányhivatalhoz, hogy megtudja, milyen vizsgálati eredményre jutottak a szentendrei temető halottasházának ügyében: a lezajlott vizsgálat jegyzőkönyvét és a határozat szövegét szerette volna kikérni Tarnai Richárd kormánymegbízottól.

A legtöbb kormányzati szervhez hasonlóan a kormányhivatal a Hadházynak küldött válaszában azt írta, a járványra hivatkozva 45 nappal meghosszabbítják a közérdekű adatigénylésre adott válaszukat.

Az Alkotmánybíróság viszont néhány hete kimondta, hogy csak alapos indokkal lehet hosszabbítani a válaszadás határidejét. A kormányhivatal ezért indoklásában azt írta:

az oltásszervezéssel van elfoglalva, így az igény teljesítése veszélyezteti a veszélyhelyzettel összefüggő közfeladatok ellátását.

Mi is beszámoltunk róla, hogy Hadházy január elején tett közzé egy birtokába jutott felvételt a szentendrei halottasházban uralkodó drámai állapotokról. A felvételek szerint a halottas házban annyira kevés volt már a hely, hogy a sokszor nyitott koporsókat kegyeletsértő módon egymás tetejére halmozzák.

Szentendre polgármestere, Fülöp Zsolt a videón látható állapotok miatt azonnali tájékoztatást kért és a temetési szolgáltatást elvégző céggel szemben vizsgálatot rendelt el.

A temetőt üzemeltető Interwork Kft-t vezető Simon Zsolt később így nyilatkozott a szentendrei ügyről:

„Hogy, mi az oka ennek? A világjárvány, a covid. Ez csak azoknak megdöbbentő, akik nem ebben az iparágban dolgoznak, én sem akadok ki, ha bemegyek egy étterem konyhájába”.

Valódi Hírek