A legendás debreceni Aranybika Szállót is felfalta a kisgömböc: Megkapta a fideszes káderképző

Egy korszak véget ért.

Május 6-án a Facebook-oldalán tartott sajtótájékoztatón jelentette be a már így elképzelhetetlenül sok állami pénzzel megtámogatott Mathias Corvinus Collegium (MCC), hogy megvásárolták a debreceni Hotel Aranybikát Boros József milliárdostól.

Sem a vételárat nem árulták el, sem azt, hogy milyen határidőkkel szándékoznak azt felújítani.

Orbán Balázs miniszterelnökségi államtitkár, az MCC Alapítvány kuratóriumának elnöke a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a szálloda lesz a tehetséggondozó központ új debreceni főhadiszállása, ahol

az általános iskolától az egyetemig tart majd a képzés.

Hozzátette, hogy az új szárnyat felújítják, és hosszútávon ott rendezik be a programjukban részt vevő diákok kollégiumát, illetve ott zajlana az oktatás is.

„Ígérjük, hogy jó gazdái leszünk az Aranybika szállodájának, és vissza fogjuk adni régi hírnevét”

– mondta.

Papp László (Fidesz) polgármester a tájékoztatón elmondta, üdvözli és köszöni, hogy az MCC az Aranybikában konzervatív-keresztény értékválasztás mentén gondoskodik a tehetséggondozásról. Hogy ez pontosan mit jelent, azt nem fejtette ki.

Szerinte az épület mostantól a város oktatási életének fontos bázisa lesz, de közben szállodai szolgáltatásai terén is a régi fényében pompázik majd.

Kósa Lajos is részt vett az eseményen, ő az Aranybikát méltánytalan sorsúnak nevezte, de megígérte, hogy mindent megtesz azért, hogy jelentős mértékű kormányzati támogatással „belvárosi rendszerváltást” hajtsanak végre az Aranybika és környezetének felújításával.

Bognár István korábbi DEHÖK-elnök, az MCC regionális képviselet-vezetője a tájékoztatón elmondta: az épületben tízéves kortól a fiatal felnőttekig foglalkoznak majd tehetséggondozással. Az általános iskolások számára a jelentkezési határidő augusztus 30.

Az idén érettségiző, a Debreceni Egyetemre felvett diákok június 25-ig jelentkezhetnek az MCC képzésére. Bognár elmondása szerint neves külföldi előadók, kormányzati szereplők tartanak majd nekik előadásokat, ösztöndíjakban részesülhetnek. Ők az Aranybikában kapnak kollégiumi szállást.

(debreciner.hu nyomán)

Valódi Hírek