A fideszes képviselő megmagyarázta, milyen „idegenektől” féltette a kormány a kiszervezett ezermilliárdos nemzeti vagyont

A képviselőnél sokan érdeklődtek, hogy pontosan milyen idegenekre gondolt.

Beszámoltunk róla, hogy Hubay György országgyűlési képviselő kedden a Facebook-oldalán próbálta megmagyarázni, a fideszes többség miért szavazta meg azt törvényt, amely értelmében a magyar felsőoktatás 70 százaléka alapítványi fenntartás alá kerül, állam pedig több ezermilliárd forintnyi közvagyont ad oda fideszes delegáltak által vezetett szervezeteknek.

“Sok esetben a Fidesz – KDNP kormány által visszaszerzett nemzeti vagyon egy részét az alapítványi gazdálkodásba adtuk, hogy már soha ne lehessen idegeneké”

— írta Hubay, aki ekkor még nem fejtette ki azt, hogy pontosan milyen „idegenek” miatt volt szükség arra, hogy a kormány alapítványokba szervezzen ki több ezermilliárdnyi közvagyont.

A képviselő szerda délelőtt újabb bejegyzéssel jelentkezett, amelyben arról írt, hogy nagyon sokan érdeklődtek arról, kikre gondolt, amikor azt írta, hogy a nemzeti vagyon nem kerülhet idegenek kezére, és kik azok az idegenek.

„A kérdést és a kérdezőket is régről és jól ismerem, ahogy a téma parttalanságát is. Pont ezért maradok a legegyszerűbb értelmezésnél, amely mindenki számára elérhető.

A wikiszótár szerint: „idegen (melléknév) = Nem ismert (személy, élőlény, dolog, hely), amely eredetileg máshová tartozik.”

A most alapítványi gazdálkodásba adott nemzeti vagyon gazdái mind ISMERT, és ELISMERT szakemberek, akik felelősen, a nemzet érdekében tudnak és fognak gazdálkodni a rájuk bízott vagyonelemekkel.

Erről szól a poszt”

– írta Hubay, aki egy olyan fotót is mellékelt a Wikiszótárból, amelyen UFO-val ábrázolják az idegen melléknevet.

Valódi Hírek