Véletlenül bevallotta a fideszes képviselő, hogy miért szervezték ki alapítványoknak az 1000 milliárdos nemzeti vagyont

Jó napot kívánunk, mélyen tisztelt Herr Freud!

Beszámoltunk arról, hogy kedden a parlament fideszes többsége elfogadta a Palkovics László innovációs és technológiai miniszter által benyújtott, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokról szóló sarkalatos törvényt.

Nem lett volna meg a kétharmad a törvény elfogadásához, ha nem segít be három, magát függetlennek mondó képviselő, erről Hadházy Ákos írt kedden közösségi oldalán.

A törvény megszavazása ellenzéki körökben nagy felháborodást keltett: Dobrev Klára megüzente, hogy a kormányváltás után visszaadják az ellopott egyetemi vagyont.

Eközben az is kiderült, hogy a várakozásoknak megfelelően az egyetemi alapítványok kuratóriumait telerakták Fidesz-káderekkel.

A HVG vette észre, hogy a fideszes Hubay György országgyűlési képviselő közösségi oldalán próbálta megmagyarázni, miért volt szükség a törvény elfogadására:

„Sok esetben a Fidesz – KDNP kormány által visszaszerzett nemzeti vagyon egy részét az alapítványi gazdálkodásba adtuk, hogy már soha ne lehessen idegeneké”

— írta. Hogy kik azok az idegenek, akiké nem lehet a vagyon, arról nem írt, de vélhetően mindenkit idegennek tartanak, aki nem tartozik a Fidesz kötelékébe valamilyen módon.

(kiemelt kép: Hubay György/Facebook)

 

Valódi Hírek