Gulyás Gergely is megkapta a saját közvagyonnal kitömött alapítványát

Hozzá kerültek a Makovecz Campus alapító jogai.

A csütörtök este megjelent Magyar Közlönyből derült ki, hogy a kormány újabb „közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványt” hozott létre.

A most létrehozott Makovecz Campus a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) piliscsabai kampuszán létesítendő „nemzeti tudásparkot” fogja felügyelni.

Az intézmény alapító jogait pedig Gulyás Gergely kancelláriaminiszter gyakorolja.

A PPKE területén létrehozott „nemzeti tudásparkban” a magyar humán- és élettudományok fejlesztésén, tehetséggondozási programok működtetésén, a pedagógus, egészségügyi és szociális ágazatokban lévő, kötelező továbbképzések szervezésén lehet dolgozni. Valamint a Collegium Professorum Hungarorum és a Piliscsabai Collegium létrehozása is a feladatai között lehet majd.

Április végén a felsőoktatás 70 százalékának kiszervezésével együtt döntöttek a Makovecz Campus alapítvány létrehozásáról is, ennek jegyében születhetett most meg a törvény.

Az állami vagyonnal kitömött alapítványokkal kapcsolatban Orbán Viktor korábban elismerte, hogy azokat olyan kurátorok fogják vezetni, akik “nemzeti szemlélettel” rendelkeznek.

(Index nyomán)

Valódi Hírek