Kísértetiesen hasonlít a kormány vakcinatáblázata egy orosz táblázatra, amit két nappal korábban tettek közzé

Véletlen egybeesés.

Megírtuk, hogy a kormány hozott nyilvánosságra egy táblázatot, amelyben azt mutatták be, hogy a különböző oltások után hányan fertőződtek és haltak meg Magyarországon. A kormány által közölt adatok azonban a legtöbb szakértő, így a Széchenyi-díjas kutatóbiológus, Karikó Katalin szerint sem stimmelnek.

A Pfizer-vakcina kifejlesztésében kulcsszerepet játszó biokémikus szerint ugyanis a táblázatból lényegi információkat hagytak ki. Karikóhoz hasonló véleményen volt a pécsi virológus Kemenesi Gábor is, aki szerint szakmai szemmel nem értelmezhető a táblázat.

Rácz András Oroszország-szakértő ugyanakkor észrevette, hogy két nappal a magyar táblázat nyilvánosságra hozása előtt két nappal, április 23-án az orosz Sputnyik-V-t forgalmazó Russian Direct Investment Fund tett közzé

egy teljesen hasonló adatszerkezetű és mondanivalójú táblázatot.

A Twitteren közzétett bejegyzésben azt írták, a kutatások azt mutatják, a Pfizer vakcinájával végzett oltás után lényegesen több haláleset következett be, mint azoknál, akik az AstraZeneca vakcináját kapták. A közzétett adatokat 13 ország egészségügyi hatóságának nyilvános adataira alapozzák.

Az országok között megjelenik többek között Ausztria, Olaszország, Dánia, Németország és Norvégia is. Azaz olyanok, ahol nem oltanak az orosz védőoltással.

A Szputnyik V Twitter-oldalán két nappal később, április 25-én a magyar kormány vakcinatáblázatát is megosztották,

hozzátéve, hogy a magyarországi adatoknak köszönhetően kiderült, a Szputnyik 20-32-szer biztonságosabb, mint a Pfizer.

(444.hu nyomán)

Valódi Hírek