A DK arra kéri a kormányt, hogy biztosítson koronavírus-tesztet az óvodások és iskolások számára

Szerintük a kabinet felkészületlenül nyitotta meg az oktatási és nevelési intézményeket.

Sajtótájékoztatót tartott a Demokratikus Koalíció politikusa, Ráczné Földi Judit. Ennek során a kormány járványkezelésével kapcsolatban fogalmazott meg javaslatokat a székesfehérvári képviselő.

A Demokratikus Koalíció sajtótájékoztatóról írt közleményét változtatás nélkül közöljük:

A kormány újra és újra bizonyítja, mennyire inkompetens módon állnak a járvány kezeléséhez, mennyire nem veszik komolyan a veszélyt, hiába érjük el hamarosan a 30 ezer halálos áldozatot hazánkban. Nem veszik figyelembe azt sem, hogy a gyerekekre és a közöttük dolgozó tanárokra, tanítókra, óvónőkre mennyire veszélyes a vírus.

Már csak ezért is lehetőséget kellene biztosítani arra, hogy a gyerekeket is lehessen széles körben tesztelni, hiszen ezen életek múlhatnak, ha időben felfedezik az akár tünetmentes fertőzötteket is. Ezért a Demokratikus Koalíció azt javasolja a kormánynak, hogy biztosítsanak minden héten ingyenes, gyerekbarát tesztet azoknak az óvodásoknak és kisiskolásoknak, akiknek a szülei igénylik ezt.

Szerencsére ma már több olyan teszt is elérhető, ami biztonságosan elvégezhető kisgyermekeken is, anélkül, hogy ez számukra kellemetlen, vagy fájdalmas lenne. A gyerekek minél szélesebb körű tesztelése elengedhetetlen a biztonsághoz, ahhoz, hogy elkerülhessük a gócpontok kialakulását és megakadályozhassuk egy negyedik hullám kirobbanását.

A sajtótájékoztatóról szóló videó itt tekinthető meg:

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek