DK: A kormányváltás után meg fogjuk akadályozni a kínai káderképző megépítését!

Orbán megint a magyarokkal akarja megfizettetni a saját mániáit.

„Az elmúlt napokban vált világossá, hogy Orbán Viktor a keleti diktatúrák szerelmese, egy kínai káderképző egyetemet akar Magyarországra hozni — ráadásul úgy, hogy ennek az árát a magyar emberek fizetik meg.”

— mondta Arató Gergely Manhalter Dániellel közös sajtótájékoztatóján kedden.

„A kínai felsőoktatás intézmény budapesti kampuszának a felépítése 540 milliárd forintba kerül.

Magyarországon nem kommunista egyetemre van szükség, hanem demokratikusan működő szabad oktatásra.

Mi, európai magyarok mindent meg fogunk tenni, hogy ha 2022-ben végre eltűnnek a színről, akkor megszűntessük, megakadályozzuk ennek a kizárólag kínai érdekeket szolgáló egyetem létrehozását.”

Manhalter Dániel, a párt VIII-IX. kerületi jelöltje, arról beszélt, hogy Orbán Viktor 13 hektárnyi területet szeretne a „kínai kémképző” egyetemnek adni.

A város egyik legértékesebb területéről van szó, melynek több mint a fele Ferencvárosé.

„Ezt a földet mi a diákvárosnak szeretnénk odaadni, nem a Fudan Egyetemnek.

Álláspontunk szerint egy nagyon súlyos kampuszmutyi van kibontakozóban, amivel szokás szerint csak Orbánék nyernének, Budapest és Ferencváros pedig veszíteni fog.”

A DK szerint egyértelmű, hogy a 2022-es kormányváltás után minden erővel meg kell akadályozni a kínai egyetem megépítését, amelynek alapító okirata szerint a Kínai Kommunista Pártot kell szolgálnia.

A párt úgy véli, hogy semmilyen hátsó szándék és érdek, mutyi és korrupció nem indokolhatja, hogy egy ilyen szellemiségű egyetemet telepítsenek Magyarországra.

A teljes videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek