A tanárok is csatlakoznak a diákokhoz: Teljes ellenállás formálódik Orbán életveszélyes ötlete ellen

Sok lúd talán disznót győz.

Beszámoltunk arról, hogy az ADOM Diákmozgalom (a korábbi Független Diákparlament) szerdán felhívást tett közzé, amelyben az április 19-én kezdődő jelenléti oktatás ellen kérik a diákok, szülők és tanárok összefogását.

Csütörtökön a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete tett közzé egy felhívást a nedolgozzingyen.hu-n, amelytől azt remélik, hogy meg lehet akadályozni az április 19-re ütemezett jelenléti munkavégzést.

Felmérésük szerint ugyanis többségben vannak azok, akik nem szeretnének visszatérni a „jelenlétinek” hívott munkavégzéshez április 19-én, és szülői szervezetek szerint a szülők nagy része is elutasítja a nyitást.

A PDSZ hangsúlyozza, hogy

a hatályos jogszabályokra hivatkozva megtagadhatják a jelenléti munkavégzésre adott utasítás végrehajtását

– míg a munkavégzésre továbbra is rendelkezésre állnak.

Álláspontjuk az, hogy kötelességük is megtagadni a munkavégzést a jelen helyzetben, mivel a gyermekek, diákok egészsége, biztonsága nem szavatolható.

Szerintük az intézményrendszer megnyitása nem csak azért kockázatos, mert a frissen beoltott nevelési-oktatási dolgozók védelme még nem alakulhatott ki a nyitás időpontjára. Azt is mérlegelni kell, hogy a terjedő brit variáns fertőzőképessége – a kormány szerint is – sokkal magasabb, mint a korábbi változaté, emellett sokkal gyorsabban terjed a gyerekek, fiatalok körében, mint korábban.

Ezért sem javasolják vezető járványügyi szakemberek a nevelési-oktatási intézményrendszer április 19-i nyitását.

Ezek miatt az érvek miatt biztatja a PDSZ a pedagógusokat arra, hogy tagadják meg a jelenléti munkavégzést.

„Fontos, hogy nem a munkavégzést tagadjuk meg, arra továbbra is rendelkezésre állunk – kizárólag ezt az utasítást. Azaz digitális munkarendben továbbra is a munkáltatónk rendelkezésére állunk.”

— írják. Kiemelik, hogy minél többen csatlakoznak a kezdeményezéshez, annál jobb, hiszen egy teljes vagy egy fél nevelőtestületet nem lehet retorzióval sújtani, sőt egy negyedet sem igazán.

A PDSZ egy levelet írt, amelyet a pedagógusok, tantestületek elküldhetnek az intézményvezetőknek, természetesen úgy, hogy mindenki, aki emailben hozzájárulását adta, fel van tüntetve aláíróként a levélen.

A levelet, amelyet a tantestületek saját profiljukra szabhatnak, majd aláírva elküldhetnek az intézményvezetőnek, >>ITT<< tudod elolvasni.

Valódi Hírek