FRISS: Megszólalt a brüsszeli ügyészség Szájer drogbirtoklásáról, ejtették a vádakat

Megszüntették az eljárást.

Ejtették a vádakat Szájer József ellen, már nem nyomoznak a volt fideszes EP-képviselő drogbirtoklása miatt – közölte hétfőn a brüsszeli ügyészség – írja a BrusselsTimes.

Megszűnt az eljárás, amely amiatt indult ellene, mert kábítószert találtak a hátizsákjában. Mindössze a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások megszegése miatt szabtak ki rá bírságot

– közölte Martin François, a brüsszeli ügyészség szóvivője.

Mindez egybecseng Szájer múlt heti közleményével, amelyben azt írta:

„tilalomsértési és drogbirtoklási ügyemet a hatóság megvizsgálta és jogkövetkezmény nélkül lezárta, hivatalos eljárás nem indult, a mentelmi jog felfüggesztését nem indítványozták. A Covid-19 korlátozások megszegése miatt 250 eurót fizettem”.

Mint ismert, a Fidesz európai parlamenti képviselője tavaly decemberben váratlanul lemondott az EP-képviselői mandátumáról, később kiderült, hogy azért, mert eljárás indult ellene kábítószerbirtoklás és a karanténszabályok megszegése miatt.

Szájer később tagadta, hogy drogot használt volna a bulin, amely állítása szerint nem orgia, hanem házibuli volt. Ennek ellenére nem sokkal később minden tisztségéről lemondott, és a Fideszből is kilépett.

(brusselstimes.com nyomán)

Valódi Hírek