Változtatna a DK az oltási renden: Ezt követelik a kormánytól (+videó)

A párt szerint Orbán idős emberek életét teszi kockára.

A DK felszólítja a kormányt, hogy regisztráció nélkül, soron kívül oltsák be a 60 év felettieket — mondta a párt online sajtótájékoztatóján Barkóczi Balázs szombaton.

Miközben Orbán Viktor a Kossuth rádiós szereplésében már „szabad nyárról” fantáziál, a használhatatlan vakcinaregisztráció-ellenőrző portál szerint több ezren, köztük idősek is hiába jelentkeztek hónapokkal ezelőtt a koronavírus elleni védőoltásra, mégsincsenek regisztráltként nyilván tartva — mondta a politikus.

„Miközben Orbán Brüsszelnek üzenget mindenki mást hibáztatva, nem Brüsszel és nem a láthatatlan ellenségek a felelősek az országban működésképtelen védekezés és oltási rend miatt, hanem kizárólag a halálkormány tagjai.”

— fogalmazott Barkóczi, aki hozzátette: a Demokratikus Koalíció szerint kétségbeejtő, hogy továbbra sem fejeződött be az idősek oltása Magyarországon.

Ezért a párt felszólítja a kormányt, hogy

szüntessék be a 60 év felettiek esetében az amúgy is kudarcos, alig működő regisztrációt,

és oltsák be soron kívül azokat ebből a korosztályból, akik megjelennek az oltópontokon.

A párt szerint nem lehet idős emberek életét kockára tenni azzal, hogy Orbánék egetverő pökhendisége kizár minden józan észt és átgondolt, gyakorlatias megoldást.

„Nem lehet egy országot újabb és újabb hónapokra bezárni, mert a halálkormány képtelen racionális döntéseket hozni, képtelen volt felkészülni a védekezésre, a tömeges oltásra, de még egy működő honlapot is képtelen összehozni, ahol normálisan lehet regisztrálni, ha már Orbánék ennyire ragaszkodnak ehhez a rosszul álcázott adatgyűjtéshez.”

— fogalmazott Barkóczi.

A videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek