A cserbenhagyott háziorvosokat segítik az oltás megszervezésében a DK-s önkormányzatok (+videó)

Többek között tíz oltócsapatot állítottak fel a háziorvosi szakrendelőkben.

A kormány a járvány kezdete óta gyalázza, oltásellenesnek nevezi az ellenzéket. Újra hangsúlyozzuk, hogy a DK oltáspárti közösség, szeretnénk, ha nőne az oltási kedv, ehhez viszont hiteles, átlátható tájékoztatásra lenne szükség”

– mondta Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület DK-s polgármestere a párt csütörtöki sajtótájékoztatóján.

„A kormány össze-vissza kommunikációját, a tájékoztatás hiányát és a bizalmatlanságot mutatja azonban, hogy megsokszorozódott a kerületekben az orvosokhoz irányuló aggódó megkeresés a védőoltásokkal kapcsolatban, az ezzel járó adminisztratív feladatok pedig a betegek gyógyításától veszik el a háziorvosok idejét”

– tette hozzá Szaniszló.

A DK-s önkormányzatok ezért arra vállalkoztak, hogy az oltás megszervezésében segítsék a kormány által cserbenhagyott háziorvosok munkáját – közölte.

A polgármester bejelentése szerint a XVIII. kerületben

tíz oltócsapatot állítottak fel a szakrendelőben, akik munkanapokon jelenleg 450 vakcinát használnak fel.

„Ha lenne elég vakcina a hét minden napján kb. 1500 oltást tudnának beadni, de nincs elég. A XVIII. kerületben még most is vannak olyan orvosok, akik nem tudnak oltani” – mondta Szaniszló.

Az oltópontok felállítása mellett a háziorvosi praxisokba irányítottak át 8 beoltott munkatársat a védőnői szolgálattól.

Illetve levélben megkeresték a kerületi közművelődési, szociális és pedagógusi ágazatot, kérve, hogy a beoltott munkatársak jelentkezzenek önkéntesnek az oltással kapcsolatos adminisztrációs feladatok ellátására.

„Rendszeres, a munkájukat segítő online megbeszéléseket szervezünk a háziorvosokkal. Ehhez az önkormányzat nehéz anyagi helyzete ellenére évi 42 millió forinttal támogatja a praxisokat” – mondta.

„A DK felszólítja a dubajozó halálkormányt, hogy fejezze be a hazudozást például arról, hogy a XVIII. kerület küldte vissza a fel nem használt vakcinákat, ehelyett tegyenek meg mindent az oltás elősegítéséért! Ez a segítség, a felelős gondolkodás ideje, nem a sárdobálásé”

– hangsúlyozta a polgármester.

A teljes videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek