Direkt36: Orbán öccsének cége fővállalkozóként kaszált óriásit az állami közbeszerzésen

Ifj. Orbán Győző cége 268 milliót forintot nyert el a gázhálózatok távfelügyeletére.

Orbán Viktor öccsének ifj. Orbán Győző kisebbségi résztulajdonába tartozó cég nettó 268 millió forint értékű közbeszerzést nyert el a gázhálózatok távfelügyeletére – írja a Direkt36.

A lap szerint míg korábban az Orbán család tagjai alvállalkozóként vagy az építőanyagok beszállítóiként vettek részt a közbeszerzéseken,

ifj. Orbán Győző cége, a Gamma Analcont Kft. most nyilvános közbeszerzésen, fővállalkozóként nyert el a megbízást az E.ON dél-dunántúli leányvállalatától.

Az Orbánékat megbízó gázszolgáltató ugyan jelenleg német magántulajdonban áll, de egy keretmegállapodás szerint hamarosan részben állami cég lesz: a magyar állam a hazai E.ON érdekeltségeket tulajdonló E.ON Hungária negyedét tervezi megvásárolni.

A Gamma Analcont egy másik céggel közösen pályázott a projektre, és összesen 270 nyomásszabályozó állomás távfelügyeletére kötöttek velük keretszerződést. A cég feladata a távfelügyeleti rendszer telepítése, üzembe helyezése és dokumentálása lesz, míg a másik cég szállítja a rendszerhez szükséges hardvert és szoftvert.

A két cég ezért 255,9 millió forintot,

a rendszer későbbi karbantartásáért pedig további 11,8 millió forintot kap. A Direkt36 kérdésére viszont nem árulták el, hogy ez milyen arányban oszlik majd meg közöttük.

(Direkt36 nyomán)

Valódi Hírek