Koronavírus: Orbán egy fideszes kerületnek megengedte azt, amit az ellenzéki Szombathelynek megtiltott

Megnyithatnak az oltópontok.

Mi is beszámoltunk róla, hogy több ellenzéki vezetésű városban, így Budapesten és Szombathelyen sem nyithatnak meg az önkormányzatok által kialakított oltópontok.

Nemény András, Szombathely polgármestere az elmúlt napokban több alkalommal is beszámolt arról, hogy többszöri kérésük ellenére a szombathelyi járási hivatal népegészségügyi osztálya nem hagyta jóvá, hogy megnyissák az általuk felállított, a járvány miatt nem látogatott – önkormányzati intézményekben az oltópontokat.

Ezeket egyébként a kormányhivatal illetékeseivel egyeztetve, az ő előírásaiknak megfelelően alakították ki, a járási tisztifőorvos azonban ezeket nem ellenőrizte, így nem kezdhetik meg az oltásokat.

Budapest főpolgármestere pedig az ATV Híradójának beszélt arról, attól tart, hogy a kormány nem akarja az oltási programhoz közel engedni az önkormányzatokat, legalábbis az ellenzékieket.

Ezt bizonyítja az is, hogy a fideszes vezetésű 16. kerületnek viszont sikerült engedélyt kapnia arra, hogy oltópontot alakíthassanak ki az Erzsébetligeti Színházban.

Az erről szóló hírt a XVI. kerületi önkormányzat szerdán osztotta meg a Facebook-oldalán.

Az Erzsébetligeti Színház és a Szakrendelő jó tanácsokkal, online elérhető tájékoztatókkal segít az oltásra…

Posted by Budapest XVI. Kerületi Önkormányzat on Wednesday, 17 March 2021