Kásler Miklós szerint a járvány olyan, mint az 1848-as szabadságharc (+videó)

Végülis, harc-harc.

A kormány gondolkodásban és cselekvésben is megelőzte a legtöbb európai országot — mondta Kásler Miklós az Életközelben legutóbbi adásában szombaton.

„Miután a világ egyik részéről érkező vakcinák mennyisége és szervezhetősége nem váltotta be az eredeti várakozásokat, a világ másik részéről szereztünk be olyan vakcinákat, amelyek hatékonyságukat tekintve megfelelőek, mellékhatás-spektrumot tekintve pedig veszélytelenek.”

— mondta, majd hozzátette: az oltási stratégia lebonyolítását leginkább az akadályozza, hogy

a nyugatról nem érkeznek megfelelő ütemben a vakcinák.

Kifejtette, hogy a brit mutáns elleni védekezés nagyon nehéz, emiatt volt szükség újra a szigorításokra, a kormány ebben a tekintetben kényszerhelyzetben volt szerinte.

„A brit mutáns fertőzési gyorsasága majdnem duplája az eredeti vírusnak, lényegesen fiatalabb korosztályokat is megbetegít, és a harmadik jellemző pedig az, hogy a betegség lefolyása súlyosabb.”

— fogalmazott. Hozzáfűzte, hogy a szigorításoktól éppen azt várják, hogy hamarabb lehessen nyitni.

Március 15. is szóba került a beszélgetésben, ezzel kapcsolatban a miniszter elmondta:

„Jelen pillanatban is hasonló helytállásra van szükségünk, és szükségünk van a nemzeti egységre a Covid elleni harcban. Aki ebből kimarad, úgy jár, mint 1848-ban a Habsburgok érdekeit szolgáló aulikusok.

Azonban a szabadságharc után ők is felkeresték az önkényuralmat megvalósító császárt, és kérték az amnesztiát a szabadságharcosok részére, mert nem hiányzott belőlük az emberi jóérzés.

A világjárvány magyar aulikusainak is ezt kívánom.”

A teljes videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek