DK: Itt az ideje nemzetközi segítséget kérni, mielőtt teljesen összeomlik az egészségügy (+videó)

Szerintük ez most nem az orbáni büszkeség ideje.

„A harmadik hullám minden várakozást felülmúl: többen fertőződnek meg, kerülnek kórházba és lélegeztetőgépre, mint eddig bármikor a járványban. Több kórház már most telített, a tartalékok elfogytak, és hiába van még ágy vagy lélegeztetőgép a raktárban, orvos és ápoló nincs és nem is lesz több” – mondta Barkóczi Balázs a DK szóvivője a párt csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Barkóczi szerint „fájóan” hiányzik most az a közel ötezer egészségügyi dolgozó, aki a kormány törvénymódosítása miatt hagyta el a pályát.

Hozzátette, a magyar egészségügy mostanra elérte a kapacitása határát, hiszen

lakosságarányosan többen halnak meg nálunk, mint az Egyesült Államokban vagy Olaszországban, sőt lakosságarányosan az egész világon nálunk hal meg a 7. legtöbb ember.

„A Demokratikus Koalíció arra kéri a kormányt:

fontolja meg, hogy nemzetközi segítséget kérjen, ápolót, orvost és egészségügyi kapacitást.

Ezt tette Csehország, Szlovákia, sőt Portugália is; a magyarnál jobban és sokkal több pénzből működő egészségügyek is megroppantak a harmadik hullám jelentette terhelés alatt” – jelentette ki a DK-s szóvivő, aki szerint „ez nem a kormányzati melldöngetés, az orbáni büszkeség vagy a hazug sikerjelentések ideje, most minden nap magyar emberek élete a tét”.

Valódi Hírek