Magyarországon már arányosan több ember halt bele a vírusba, mint az USA-ban (+grafikon)

Világszinten elértük a TOP 10-et.

A koronavírus.gov.hu oldalon közölt adatok szerint Magyarországon az elmúlt 24 órában 136-an hunytak el a COVID-19 fertőzésben, ezzel az áldozatok száma 15 324 főre emelkedett.

Ez egyben azt is jelenti, hogy kedden a lakosságarányosan vett halálozási adatok terén Magyarország megelőzte az Egyesült Államokat.

A globális koronavírus-adatokat összesítő Our World in Data oldalán közzétett adatok szerint ugyanis Magyarország már a 10. helyre lépett elő a lakosságarányos halálozásban – vette észre a 444.hu.

Az Our World in Data egymillió lakosra vetítve nézte az áldozatok számának arányát, Magyarországon 1 572 áldozat jut ennyi lakosra, míg az Egyesült Államokban 1 560.

Hasonló adatokat közölt a New York Times adatoldala is, amely százezer lakosra vetítve közli az adatokat: eszerint Magyarország és az Egyesült Államok március 2-án egyaránt 155-155 áldozatnál tartott.

A lista legelején Gibraltár és San Marino áll, majd Csehország, Belgium, Szlovénia, az Egyesült Királyság, Montenegro, Olaszország és Portugália következik, közvetlenül utánuk pedig már Magyarország.

A legfrissebb járványügyi adatok szerint 4211 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdet óta összesen 439 900 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. 6 367 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 622-en vannak lélegeztetőgépen.

Mindeközben zajlik a koronavírus elleni oltás is. A kormányzati tájékoztató honlap azt írja, 758 037 fő a beoltottak száma, közülük 253 368 fő már a második oltását is megkapta.

(444.hu nyomán)

Valódi Hírek