Orbán betiltotta a luxusnyaralásokat, erre elkezdték titkolni, merre jár a NER kedvenc magángépe

Letiltották a radarjelzés publikálását.

Orbán Viktor a péntek reggeli rádióinterjújában beszélt arról, hogy szigorítani fognak a határátlépésen, hiszen a „különleges nyaralóhelyekről hazatérő honfitársaink” azok, akik behurcolják a vírusmutánsokat az országba. A miniszterelnök ezt követően külön kiemelte a Maldív-szigeteket és Dubajt.

Utóbbi azért is érdekes, mert az elmúlt hetekben több hír is megjelent azzal kapcsolatban, hogy a NER kedvenc magángépeként emlegetett Bombardier Global 6000 típusú luxusrepülőgép egymás után több alkalommal is megfordult ezeken a luxusnyaralóhelyeken.

Illetve tegnap derült ki az is, hogy dr. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosának a lánya is nemrég még Dubajban nyaralt.

Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője ugyanakkor nem sokkal ezelőtt arról írt a Facebook-oldalán, hogy úgy tűnik, „Orbán Viktor most már inkább eltitkolná”, hogy merre jár a OE-LEM lajstromú repülőgép.

„Két napja ugyanis kikapcsolták a repülő radarjelzését, már nem lehet nyomon követni, hogy merre jár Mészáros Lőrinc kedvenc, közpénzből fizetett járműve”

– írja Szabó.

Hozzátette, „az egyik legnagyobb gépkövető portálon 2 napja az az üzenet fogadott, hogy az OE-LEM adatai bizonyos meg nem határozott európai kormányzati (?) adatvédelmi szabályok miatt nem elérhetőek”.

Megnézve a RadarBox, illetve a Flighaware gépkövető portálokat – ahol korábban követhető volt az OE-LEM – a nyomkövetést mára adatvédelmi szabályokra hivatkozva valóban letiltották.

„Amikor Orbán Viktor ma reggel azt mondta, jó lenne visszafogni a luxusnyaralásokat, nem gondoltam, hogy ezt úgy érti, hogy a NER-bárók titkolják el a Maldív-szigeteki kiruccanásokat. (…) De erről szó sincs!

Pusztán el akarják titkolni azt, hogy amíg a többi ember szorong az egészsége vagy éppen a megélhetése miatt, addig rájuk semmilyen szabály nem vonatkozik, hiszen a lopott pénzből azt csinálnak, amit akarnak. Kit érdekel milliók nyomora, amikor Mészáros a pálmafák alatt bekkelheti ki a válságot?!”

– fűzte hozzá Szabó.

Mészárosék suttyomban akarják folytatni a luxusutazásokat?
Ahogyan arról többször is beszámoltam, a NER-Tours…

Posted by Szabó Tímea on Friday, 5 March 2021

Kapcsolódó cikkünk:

Autóval üldözték az újságírót, aki megpróbálta kideríteni, kik jöttek haza a NER luxusrepülőjével

Valódi Hírek