Kiderült: Rogán Barbaráék másik földvásárát is elkaszálta a kormányhivatal az ezerhektáros földügylet mellett

Ez lett volna a kisebbik vásár.

Rogán Antal harmadik felesége, Rogán (Obrusánszki) Barbara és családja a magyar-amerikai tulajdonosok több mint 1000 hektárnyi birtoka mellett egy másik eladótól is ugyanott szeretett volna egy 80 hektárnyi területet vásárolni.

A kormányhivatal azonban megtagadta a százmillió forintos szerződés bejegyzését – tudta meg a hvg.hu.

A lap azt írja, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kormányhivatal formai és tartalmi hibákra hivatkozva utasította el annak az adásvételi szerződésnek a bejegyzését, amit Obruszánszki Barbara, illetve a szülei és két, nyíregyházi üzlettársuk kötött hat nappal az ezerhektáros földvásár után és néhány héttel a decemberi házasságkötésük előtt.

A három településen és 11 helyrajzi számon nyilvántartott összesen 80 hektárnyi ingatlant egy magánszemélytől vásárolták volna meg Obrusánszkiék

összesen 100,939 millió forintért.

A vételár öt százalékát, azaz ötmillió negyvenhatezer forintot álltak volna önerőből, és hasonlóan az 1,6 milliárdos ügylethez,

a fennmaradó 95 százalékot az állami tulajdonban lévő Budapest Banktól felvett földvásárlási kölcsönből fedezték volna.

Az ingatlanok tulajdonosa a lapnak azt mondta, a kormányhivatal azért dobta vissza szerződést, mert a különböző művelési ágú és státuszú területekről nem lehetett volna egybefoglalva megállapodni: a tizenegy ingatlan között a szántók, rétek, erdők és legelők mellett „kivett mocsár”, „kivett major” és „kivett vízmosás” is volt.

A neve elhallgatását kérő tulajdonos hozzátette azt is, egyelőre nem tudja, hogy Obrusánszkiéknak még szándékukban áll-e a vásárlás, vagy terveznek-e új szerződést kötni.

Mint ismert, január 31-én Rogán Antal vagyonnyilatkozatából derült ki, hogy harmadik alkalommal is megnősült, egy nála 20 évvel fiatalabb, bizonyos Obrusánszki Barbarát vett feleségül tavaly decemberben.

A miniszter új feleségéről és családjáról viszont 444.hu írta meg elsőként, hogy még az esküvő előtt, 2020. november 20-án egy igen komoly adásvételi szerződést bonyolítottak le Borsodban, amikor több mint 1022 hektárnyi területet vettek meg 1,66 milliárd forintért.

Tíz nappal a nagy port kavart ügy nyilvánosságra kerülése után viszont a Magyar Nemzet által megszellőztetett információk szerint Obrusánszkiék végül nem vásárolták meg az ezerhektáros birtokot, mivel a helyi kormányhivatal megtagadta a földvásárról szóló szerződés bejegyzését, ezért az soha nem lépett hatályba.

Az ügylet lefújását sajtóinformációk szerint maga Orbán Viktor is követelte Rogántól.

(hvg nyomán)

Valódi Hírek