Utolsó percben fékezhetett be a kormányhivatal Rogán Barbaráék földvásárának

Gyanús.

Szombat délelőtt a kormánypárti Magyar Nemzet közölte azt a dokumentumot, amely szerint Rogán Antal új felesége, Barbara és annak családja nem vásárolta meg a borsod megyei 1022 hektáros földet, mivel a helyi kormányhivatal megtagadta a földvásárról szóló szerződés bejegyzését, ezért az soha nem lépett hatályba.

A lap által publikált dokumentumból ugyanakkor nem derült ki, hogy miért tagadták meg a szerződés létrejöttét, ahogy sem, hogy az erre vonatkozó döntés mikor született meg, mindössze az iktatószámából lehetett arra következtetni, hogy ez már idén történt.

A november 20-án aláírt adásvételi szerződés szerint a vevőknek az 1,6 milliárdos vételárat csak a kormányhivatal jóváhagyó határozatának átvételétől számított 90 napon belül kellett volna megfizetniük.

A vételár öt százalékát, azaz 83,2 millió forintot álltak volna a vevők, a maradék 1,5 milliárd forintot pedig az állami tulajdonú Budapest Banktól igényelt termőföld vásárlási kölcsönből akarták kifizetni.

Ám tekintve, hogy a kormányhivatal visszadobta a szerződést, Rogán (Obrusánszki) Barbaráék nem igényelték a banki hitelt. Így pénteken, az első hírek megjelenése után a Magyar Nemzet már közölhette azt, hogy Rogán harmadik felesége, Rogán Barbara és családja semmilyen földet nem szerzett Borsodban, a Budapest Bank pedig nem folyósított hitelt a családnak.

A ma közölt dokumentumból ugyanis habár nem derült ki, hogy a kormányhivatal mikor dobta vissza a szerződést, a az ügyről először beszámoló 444.hu cikke szerint viszont nem lehetett olyan régen,

mivel a dokumentum, amely szerint a jogosultak még 60 napig élhetnek az elővásárlási jogukkal, december 3-a és február 2-a között még ki volt függesztve, és a földvásárlásban érintett települések jegyzője sajtóinformációk szerint csak ezt követően, február 10-én továbbította az adásvételi szerződést a kormányhivatalnak.

Azaz a kormányhivatal feltehetően az elmúlt napokban dobta vissza a földvásárlásról szóló szerződést.

(444.hu nyomán)

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2021/02/12/friss-megszolalt-az-ezerhektaros-birtok-eladoja-nyiltan-cafolta-rogan-antal-kijelenteseit

Valódi Hírek