Teljes az agyhalál: Így szakértette meg Völner Pál a csengeri örökösnő sztoriját beszopó Kósa Lajos ügyét

Köszönjük Emese.

Csárdi Antal (LMP) megkérdezte a parlamentben, vizsgálják-e a hatóságok a fideszes képviselő és a csengeri örökösnő ügyét, Völner Pál válaszolt, aki szerint Kósa ennek az ügynek a sértettje, és nem az elkövetője.

Csárdi napirend előtti felszólalásában felvetette hétfőn a Parlamentben: függetlenül attól, hogy Kósa Lajos

“ennyire ostoba módon bedőlt ennek az átverésnek, meg kéne vizsgálni, mi a helyzet a befolyással üzérkedéssel”.

A képviselő ezzel a csengeri örökösnő ügyére utalt, amelyről az utóbbi hetekben egyre érdekesebb részletek derülnek ki, többek közt az, hogy Sz. Gáborné, a csengeri örökösnőként ismertté vált szélhámos több ajándékozási szerződést is kötött Kósa Lajossal.

“Vajon életszerű-e az, hogy Kósa Lajos elhitte, hogy őt megajándékozzák sokmilliárdos ajándékokkal? Ráadásul ennek kapcsán kiderült, hogy Kósa Lajos anyja úgy nyilatkozott a rendőrségen, hogy az egyik közokiraton nem az ő aláírása szerepel. Érdemes lenne megvizsgálni, kinek az érdeke az, hogy az aláírás oda legyen hamisítva? Elindult az eljárás? Egyetlen kérdés marad a végére: ha hiszékenyen arról beszélünk, elhitte Kósa Lajos ezt a kamu történetet, alkalmas-e arra, hogy vezető tisztséget töltsön be, hogy ő vezesse a honvédelmi és rendvédelmi bizottságot, alkalmas-e arra hogy tagja legyen az operatív törzsnek?”

— tette fel a kérdést Csárdi Antal.

Völner Pál államtitkár válaszolt a kérdésre. Szerinte ez a társadalom a bizalomra épül, ő is elhiszi a zöldségesnél, hogy a zöldség annyit nyom, amennyit ő vásárolt.

Völner a befolyással üzérkedés kérdését sületlenségnek nevezte. Azt mondta,

nem érti, miért keveredne bele ebbe az ügybe az állam,

majd Gyurcsánnyal érvelt:

“Sületlenségeket beszél, de nem meglepő, hiszen ön egy olyan Gyurcsány-koalíció tagja, aminek vezetője 2006-ban az őszödi beszédben elmondta, hazudnak reggel és hazudnak este.”

Szerinte az ellenzék egy szót sem szólhat Kósa Lajos miatt, amíg Korózs Lajos bizottsági elnök lehet,

Kósa ügye egyébként is magánügy.

Hozzátette:

“Önök vádaskodnak és ügyet próbálnak kreálni abból, amelynek Kósa Lajos a sértettje és nem az elkövetője. Megtévesztették, nem is lenne ügy különben. Hogyan gondolják, hogy a kormányzatnak bármi köze van ahhoz, amiben a rendőrség nyomoz?”

 

Valódi Hírek