Kásler nem győzi dicsérni az egészségügyi dolgozókat, szent szolgálatról és emberfeletti munkáról beszél

Miközben rengetegen fontolgatják a pályaelhagyást.

„Az egészségügyi szakdolgozók nap mint nap szent szolgálatot teljesítenek. Túlzás nélkül állíthatom, hogy ez nemcsak a magyar egészségügy, hanem az egész nemzet sorsa szempontjából kulcsfontosságú, különösen a jelenlegi, világjárvánnyal sújtott időszakban” – írta Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere a péntek reggel Facebookon közzétett bejegyzésében.

Hozzátette, február 19-én Kossuth Zsuzsanna születésnapján a magyar ápolókat is ünnepeljük, hiszen Kossuth Lajos húga az 1848-49-es szabadságharc idején a tábori kórházak főápolónőjeként „anyai gyengédséggel” ápolta a sebesült katonákat és gondozta a rászorulókat.

„Szakdolgozóink pedig ennek az odaadó, emberfeletti munkának a képviselői napjainkban is, amivel biztosítják a betegek számára az emberhez méltó életet”

-vélekedett a miniszter.

Kásler szerint az egészségügyi dolgozók megbecsülése érdekében folytatják az ágazati béremeléseket, így jövőre már egy ápoló átlagosan két és félszeresét fogja keresni a 2016 előtti fizetésének.

„Ennek a gondoskodásnak az elsődleges célja, hogy az egészségügyi szakdolgozók és családjaik számára olyan anyagi, szellemi és erkölcsi hátteret tudjunk biztosítani, amely lehetővé teszi, hogy munkájukat tudásuk és hitük szerint a legmegfelelőbb módon, illetve a legkorszerűbb eszközökkel végezhessék” – zárta bejegyzését Kásler Miklós.

Az egészségügyi szakdolgozók nap mint nap szent szolgálatot teljesítenek. Túlzás nélkül állíthatom, hogy ez nemcsak a…

Posted by Kásler Miklós on Thursday, 18 February 2021

Mindeközben tegnap derült ki, hogy van olyan intenzív Covid-osztály az országban, ahol az ápolók nyolcvan százaléka feláll március elsején az új egészségügyi törvény hátrányos előírásai miatt.

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2021/02/18/atvertek-a-margit-korhaz-apoloit-honapok-ota-nem-kaptak-meg-a-beigert-pluszjuttatasokat

Valódi Hírek