Átverték a Margit Kórház ápolóit, hónapok óta nem kapják meg a beígért plusz juttatásokat

Szabó Tímea szerint a kórházigazgató kihasználta a dolgozókat.

Két és fél hónapja nem nem fizetik ki a Szent Margit Kórház Covid-osztály ápolóinak a megígért plusz juttatást – írja a Nyugati Fényhez is eljuttatott közleményében Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője.

Szabó Tímea ezért azonnali magyarázatot követel Szentes Tamás kórház-főigazgatótól, illetve írásbeli kérdéssel fordul Orbán Viktorhoz, hogy ez az eljárás mennyiben felel meg a kormány állítólagos, egészségügyi dolgozók felé
tanúsított megbecsülésének.

Szabó szerint többek között ápolóktól és orvosoktól is azt az információt kapták, hogy a Szent Margit Kórház
novemberben három, akkor még működő osztályt (ápolási, nefro- és geriátriai osztály) zárt be a koronavírus miatt azért, hogy felszabadítson kapacitásokat egy újonnan létrehozott Covid-részlegnek.

Ápolókat azzal az ígérettel toboroztak az osztályra, hogy a meglévő fizetésükön felül plusz 150%-os bért, azaz összesen a fizetésük két és félszeresét kapják meg, ha vállalják az ottani munkát.

Mintegy 50 dolgozó vállalta is ezt, amiért novemberben ki is fizették nekik az ígért juttatást.

Ám december 22-én a kórház bejelentette, hogy elfogyott a pénz, csak az alapfizetést kapják kézhez ezek az ápolók, akik a járvány „csúcsán” több mint száz beteget ápoltak egyszerre – írja a Párbeszéd politikusa, hozzátéve, az ápolók azóta is – azaz most már két és fél hónapja – a megígért plusz juttatás kifizetése nélkül dolgoznak.

„Elfogadhatatlan ez az eljárás, hiszen olyan nincs, hogy egy kórházban a hónap végén derül ki, hogy elfogyott a pénz.

Sokkal valószínűbb, hogy ezt már december elején is tudta a Margit vezetése, mégis hagyták úgy dolgozni az ápolókat, hogy nem szóltak nekik. Magyarul Szentes Tamás kórházigazgató átverte őket”

– szögezte le Szabó, aki szerint az ápolókat többszöri kísérlet ellenére sem fogadta az igazgató.

„A szomorú az, hogy ismerve a magyar ápolók és kórházi dolgozók elhivatottságát, biztos, hogy egyszerűen lelkiismereti okból és a hivatástudatuk miatt plusz pénz nélkül is vállalták volna a kimerítő és veszélyes szolgálatot. De Szentes valamiért azt gondolta, hogy jobb átverni ezeket az embereket” – tette hozzá a politikus, aki állítása szerint azt is megkérdezi Orbántól, ha Semjén Zsolt „beteges” vadászkiállítására van 64 milliárd forint, ha harcászati járművek beszerzésére van 323 milliárd forint, akkor az egészségügyi dolgozók megbecsülésére miért nincs.

Nem fizetik ki a Margit Kórház Covid-osztály ápolóinak a megígért plusz juttatást! Ez az Orbán-féle szakdolgozói…

Posted by Szabó Tímea on Thursday, 18 February 2021

Valódi Hírek