FRISS: Nem hiszed el, mint mondott Rogán Antal a felesége földvásárlásáról

Ilyen nincs.

Semmilyen kölcsönt nem nyújtott és hitelt sem folyósított a Budapest Bank Rogán Antal feleségének — írta meg pénteken a Magyar Nemzet.

A Nyugati Fény is megírta, hogy január 31-én Rogán Antal vagyonnyilatkozatából derült ki egyrészt az, hogy megnősült, de az is, hogy felesége, Rogán (korábban Obrusánszki) Barbara és szülei, valamint az apa üzlettársa és egy nyírségi nő 2020. november 20-án egy igen komoly adásvételi szerződést bonyolítottak le.

Az egyik érintett önkormányzat weboldalán nyilvánosan elérhető az a szerződés, ami szerint a fiatal feleség és családja, valamint két üzlettársuk összesen

több, mint 1022 hektárnyi területet vettek meg, több, mint másfél milliárd forintért.

De ebből a vevők csak 83,2 millió forintot, vagyis a vételi ár 5 százalékát tudták önerőből letenni az asztalra, a hitelt az állam tulajdonában lévő Budapest Bank adta a tranzakcióhoz.

A Magyar Nemzet kis fáziskéséssel, pénteken már azt írta: Rogán Antal felesége semmilyen földet nem szerzett. Rogán azt mondta a lapnak:

„Az egész földvásárlási ügyet hazugságokon alapuló gyűlöletkampányra használta fel a baloldali sajtó. A cikkek megjelenése előtt engem egyik orgánum sem keresett meg, nem voltak kíváncsiak arra, hogy az általuk szerezett információk valóban igazak-e. A feleségem állami banktól hitelt nem kapott és semmilyen föld nem került a tulajdonába. Ráadásul a jövőben sem szeretne földtulajdonos lenni.”

Rogán megerősítette továbbá, hogy sem a felesége, sem annak családja nem kívánnak közszereplők lenni, nem állnak nyilvánosság elé, a megjelent cikk kapcsán pedig, amelyben a 444.hu feltárta az ügyet, jogi lépéseket tesznek.

A Budapest Bank a először banktitok miatt nem nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, most azonban a család felmentette a bankot a banktitok alól, így a pénzintézet cáfolta a megjelent híreket.

„A tulajdoni lapok tanúsága szerint a szóban forgó földterület nem került Rogán Antal feleségének birtokába. az ingatlanokon nincs és nem is volt jelzálog bejegyezve.”

— írta a Magyar Nemzet.

A Rogán-család helyreigazítást fog kérni a híreket lehozó lapoktól.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy a HVG cikke szerint a földvásárlás nem segített Rogán jobb pozícióba kerülésén a pártban. Némi gyanúra adhat okot az is, hogy a földvásárlás híre az egész magyar független médiát letarolta, mire csaknem két héttel később észbe kaptak az érintettek, és cáfolták a híreket.

(Magyar Nemzet nyomán)

 

Valódi Hírek